На Львівщині відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр

15:30 9 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У вівторок, 9 жовтня, на базі навчально-виховного комплексу в Миколаєві відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр.

Про це повідомили у вівторок, 9 жовтня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «У центрі облаштували кабінети практичного психолога, вчителя-реабілітолога, дефектолога, сенсорну кімнату тощо. Окрім того  встановили пандус та зручні двері для пересування дітей з інвалідністю».

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій наголосила: «Такі центри надаватимуть послуги дітям з особливими потребами від дво до 18 років. Всі послуги є безкоштовними. Вже функціонують вони у Городоцькому, Буському, Сокальському, Миколаївському районах, на черзі відкриття у м. Червоноград і м. Борислав. Такі центри функціонуватимуть у кожній адміністративні одиниці. На сьогодні прийнято рішення щодо створення на Львівщині 25-ти інклюзивно-ресурсних центрів, на черзі – рішення щодо ще одного. До кінця року буде створено усі 26 закладів».

Натомість керівник інклюзивно-ресурсного центру Оксана Лущ запевнила: «У закладі зможуть начатися діти з порушеннями опорно-рухового апарату, з затримкою психічного розвитку, з порушенням інтелектуального розвитку, слуху та зору. Дітки з особливими потребами завжди зможуть отримати тут належну допомогу. Крім того, батьки зможуть отримати консультаційну допомогу, аби знати, як виховувати таких діток та допомагати їм навчатися».

«На здійснення ремонтних робіт з місцевого бюджету спрямували 300 тисяч гривень, на закупівлю корекційних засобів та спеціального обладнання з державного бюджету –понад 250 тисяч гривень. У Миколаївському районі – 6,800 тисячі дітей віком до 18 років, з них кількість дітей з особливими освітніми потребами – 720», – поінформували також повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів