На Львівщині скерували на перепідготовку вчителів 29 мільйонів гривень

13:00 16 серпня 2018 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: uk.etcetera.media

В облдержадміністрації запевнили: «На обладнання для «Нової української школи» в межах Львівської області отримали більше 70 мільйонів гривень».

Про це поінформували в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Загалом, на цей проект по Україні витратили майже мільярд гривень. Ще 29 мільйонів гривень Львівщина скерувала на перепідготовку вчителів. Про це сьогодні, 16 серпня, під час брифінгу повідомила директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій».

«Кошти розподілили пропорційно: 40% – на дидактичні матеріали, 40% – на меблі та 20% на комп’ютерну техніку», – запевнили також в облдержадміністрації.

Любомира Мандзій доповнила: «Минулого року ми пілотували тільки проект державного стандарту початкової освіти. Було долучено дев’ять шкіл, і вже можемо говорити про перші успіхи дітей, які навчались в таких класах. Перед початком навчального року Львівський інститут післядипломної освіти підготував 99 тренерів, які готували вчителів, що працюватимуть за проектом «Нова українська школа». Загалом до роботи за новими стандартами готові майже чотири тисячі вчителів, у тому числі вчителі іноземних мов», - зазначила Любомира Мандзій.

Директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА розповіла також: «Усі вчителі, що працюватимуть з дітьми початкової школи проходили курс на платформі «EdEra» та отримали відповідні сертифікати. Певні зміни відбуватимуться також і в середній та старшій школі.

Любомира Мандзій наголосила: «Трансформація освіти відбувається  на усіх ланках. Наше основне завдання, на що ми орієнтуємо директорів шкіл, – збільшення шкіл з поглибленим вивченням природничих придметів та запровадження профільного навчання у старших класах. Введення профільного навчання дозволить підвищити якість освіти в школах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів