81% випускників закладів профтехосвіти на Львівщині працевлаштовані за фахом

11:20 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що 23 січня відбулося розширене засідання регіональної ради професійної освіти при голові Львівської обласної державної адміністрації. Участь у ній взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський.

Чиновник зазначив: «Сьогодні ми з вами будемо бачити результат. Це перша черга. Я дякую усім, хто долучився до цього проекту. Завдання кожного з нас – розуміти, кого ми навчаємо, як ми навчаємо і для кого ми це робимо. Важливо, чи потім людина знаходить себе. Приємно, що серед нас сьогодні є роботодавці,адже важливо почути, які саме кадри є найбільш затребуваними і який результат це буде мати для розвитку нашої області – економіки та промисловості».
На засіданні регіональної ради професійної освіти при голові Львівської обласної державної адміністрації відбулася презентація результатів анкетування випускників та роботодавців Львівщини з питань якості професійної освіти у регіоні. За результатами анкетування встановлено, що середній рівень зайнятості випускників у Львівській області становить 77%, частка працевлаштованих за фахом – 81%.

На умовах офіційної, задекларованої праці зайнято 79% випускників, 95% з них працюють у статусі найманого працівника протягом першого року після завершення навчання. Середній рівень доходу випускника від найманої праці складає 7000 гривень. Найвищі показники доходів демонструють електрогазозварники, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, кухарі.

Рівень задоволення випускників якістю здобутої робітничої професії у ЗПТО складає майже 92%. Лише 6,8% випускників не змогли однозначно відповісти на це запитання. Найвищий рівень працевлаштування за фахом, за оцінками випускників, зафіксовано для офіціантів, барменів, кухарів, кравців, закрійників, перукарів, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів.

Як інформував «Щоденний Львів», у Стрийському вищому художньому професійному училищі запрацював навчально-практичний центр, який готуватиме верстатників деревообробних верстатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів