Львів’яни вчетверте долучилися до всесвітньої ініціативи

14:10 9 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівські школи вчетверте долучились до всесвітньої ініціативи з популяризації програмування – «Години Коду».

Про це повідомили в понеділок, 9 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що «Година Коду» вже вчетверте триватиме у Львові впродовж 9-15 грудня для учнів дев’ятих і 10 класів за підтримки Львівської міської ради та «MakerSpace Lviv». До заходу залучені близько 100 шкіл Львова. Загалом у Львові проведуть понад 400 годин коду.

Начальниця управління ІТ ЛМР Олена Гунько зазначила: «Загалом у Львові обрано понад шкіл та понад 200 уроків, під час яких ментори навчають учнів азам програмування. Загалом в ініціативі бере участь близько 12 тисяч учнів. Це дуже актуально зараз, адже сфера інформатики та ІТ розвивається надзвичайно стрімко. Дуже добре, що це розпочинається із середньої школи, адже сучасні діти орієнтуються у програмуванні навіть ліпше дорослих»

Учні спробують програмувати за ігровими програмами міжнародної організації «Code.org» під керівництвом менторів – успішних ІТ-спеціалістів. Школярі проходитимуть гру самостійно складаючи код. З 9 до 15 грудня навчальні заклади Львова відвідують розробники відомих ігор, власники й менеджери ІТ-компаній, талановиті програмісти і бізнесмени, які разом із вчителями проводять годину коду – одногодинний вступ (академічна година, тривалістю 45 хвилин) до інформатики.

Під час уроку учні випробовують себе в ролі програмістів, виконуючи завдання за сучасними програмами з вивчення інформаційних технологій. Завдяки краудфандинговій кампанії, вже другий рік поспіль організованої «MakerSpace Lviv», шкільні бібліотеки поповняться книгами з найпопулярніших сучасних мов програмування – «Python для дітей» та «Javascript для дітей». Від організаторів учні отримають сертифікати «Code.org» та об’ємні наліпки з емблемою всесвітньої акції.

Як інформував «Щоденний Львів», «Година Коду» – це глобальний рух з популяризації інформатики серед школярів усього світу, який захоплює інформаційними технологіями мільйони учнів. Комп’ютерні науки, надихаючи дітей на пізнання чогось більшого, розбивають стереотипи та залишають відчуття залученості кожного до інноваційного світу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів