Львівські школи долучаться до «Години Коду»

12:15 2 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: hourofcode.com

Львівські школи вчетверте долучаться до всесвітньої ініціативи з популяризації програмування – «Години Коду»

«Година Коду» у Львові відбудеться 9-15 грудня для учнів дев’ятих і десятих класів за підтримки Львівської міської ради та «MakerSpace Lviv». До «Години Коду» залучено близько 100 шкіл Львова. Загалом у Львові проведуть понад 400 годин коду.

«Година Коду» – це глобальний рух з популяризації інформатики серед школярів усього світу, який захоплює інформаційними технологіями мільйони учнів. Комп’ютерні науки, надихаючи дітей на пізнання чогось більшого, розбивають стереотипи та залишають відчуття залученості кожного до інноваційного світу.

Цьогоріч близько 10 тисяч львівських учнів спробують програмувати за ігровими програмами міжнародної організації «Code.org» під керівництвом менторів – успішних ІТ-спеціалістів. Учні проходитимуть гру самостійно складаючи код.

Завдяки краудфандинговій кампанії, вже другий рік поспіль організованої «MakerSpace Lviv», шкільні бібліотеки поповняться книгами з найпопулярніших сучасних мов програмування – «Python для дітей» та «Javascript для дітей». Учні отримають від організаторів заходу сертифікати «Code.org» та об’ємні наліпки з емблемою всесвітньої акції.

Про це повідомили в понеділок, 2 грудня, у Львівській міськраді. Як інформував «Щоденний Львів», Україна та Естонія у рамках співпраці займуться перепідготовкою та підвищенням кваліфікації фахівців сфери цифрових трансформацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів