Львівський курсант отримав британський «Меч кращого закордонного випускника»

16:05 15 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У Національній академії відзначили курсанта, який став цього року кращим іноземним випускником Королівської академії сухопутних військ Великої Британії.

Про це повідомили в четвер у Міністерстві оборони України, де також розповіли: «Сьогодні, 15 серпня, колектив Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вшанував свого колегу – курсанта факультету ракетних військ і артилерії Артема Бараненка, який днями повернувся з навчання у Королівській академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті».

«Цьогоріч серед 33-х офіцерів і кадетів Королівської академії сухопутних військ, які представляли збройні сили 22-х країн, курсант Національної академії визнаний кращим іноземним випускником. За найвищі результати у навчанні та під час іспитів Артем отримав «Меч кращого закордонного випускника». Цю особливу відзнаку нашому курсанту вручив заступник Верховного головнокомандувача об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі, генерал сер Джеймс Еверард», – поінформували також у Міністерстві оборони.

«У Королівський академії сухопутних військ навчалися з 1997 року 15 українців. Артем став першим нашим співвітчизником, який удостоївся цієї високої відзнаки в стінах цього закладу», – розповіли також у Міністерстві оборони.

«Привітав та подякував Артемові Бараненку за його успішне навчання у британській королівській академії та достойне представлення в очах світової спільноти нашої держави й Збройних Сил начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – генерал-лейтенант Павло Ткачук», – повідомили також у Міністерстві оборони.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив: «Дякую, що мільйони українців отримали ще один привід пишатись своєю країною, своєю молоддю, своєю армією. Дякую, що підтвердив високий авторитет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, як одного з провідних вищих військових навчальних закладів Європи».

«За дорученням Міністра оборони України генерал-лейтенант Павло Ткачук вручив курсанту Артему Бараненку нагрудний знак «За зразкову службу». Своєю чергу, курсант подякував керівництву Академії та факультету за можливість отримати військову освіту за кращими світовими стандартами та підтримку», – поінформували також у Міністерстві оборони.

Артем Бараненко наголосив: «Ця символічна шабля є також відзнакою моїх викладачів та наставників, як українських, так і британських. Всіх офіцерів та працівників, які ділились та діляться зі мною своїми знаннями та досвідом. Всіх, хто впродовж мого навчання й відбору на нього мене підтримував та вірив у мене».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів