Луганчани відмовляються йти в бандитські угруповання і готуються воювати проти них у складі ЗСУ

13:53 2 серпня 2014 р.

Фото до новини

За підсумками 1 серпня війська оперативного командування "Північ" евакуювали з Луганська ще 282 особи серед яких 140 жінок, 132 чоловіків та десятки дітей.

Незважаючи на зусилля керівництва державної влади області, міського голови Луганська щодо вимоги до представників бандитських угруповань припинити вогонь. терористи продовжують стріляти у напрямку "зеленого коридору". На щастя постраждалих нема. Протягом чотирьох днів евакуації Луганськ покинуло майже 731 особа та 147 одиниць автомобільної техніки.

Зважаючи не те, що лідери самопроголошеної Луганської  народної республіки днями оголосили мобілізацію для чоловіків, віком від 18 до 60 років, можливостей у них покинути небезпечні райони дуже мало. А більшості тим, кому вдалося дістатися до міста Щастя, потрібна медична і психологічна допомога.

На переконання одного з мешканців Луганщини Василя П. їх використали в інтересах сусідньої держави, яка підтримує збройне протистояння, щоб розколоти український народ.

- Відмова вступати до лав ЛНР сприймається бандитськими угрупованнями, як дезертирство, за яке калічать та вбивають. Ми ж для себе обираємо інший шлях, - після відновлення обіцяємо стати до строю у лави Збройних Сил України, - запевняє чоловік. У відповідь військовослужбовці, які забезпечують "зелений коридор", підтверджують той факт, що випадки, коли місцеві жителі звертаються до них з бажанням поповнити лави захисників українського народу - хоч і поодинокі - все ж є.

 Про це повідомив сьогодні "Щоденний Львів" прес-центр управління оперативного командування «Північ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів