Козицький спрогнозував онлайн навчання у школах Львівщини через проблеми з укриттями

23:52 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

З 1 вересня діти уже мали б йти у навчальні заклади з безпечними місцями на випадок тривоги.

Про це начальник ЛОВА Максим Козицький повідомив під час Регіонального з’їзду територіальних громад Львівщини, пише DailyLviv.com.

Він нагадав, що торік Львівська область отримала на облаштування укриттів у школах 29 мільйонів гривень.

Читайте також: У львівських школах укриття переробляють на креативні простори

"З 1 вересня діти уже мали б йти у навчальні заклади з безпечними місцями на випадок тривоги, та порядок розподілу субвенції нам надали лише у липні. Величезне дякую громадам, які включилися в роботу в авральному режимі і тоді вдалося використати 83% коштів",- зазначив Козицький.

Цього року, за словами очільника області, ситуація аналогічна.

"Я неодноразово звертався в усі високі кабінети, в які міг. Говорив: якщо хочемо, щоб школярі з 1 вересня навчалися у безпечних умовах, то порядок розподілу субвенції ми повинні мати у січні. Уже майже середина квітня. Порядку досі нема. Поки ми отримаємо його, поки визначимо переможця – знову прийдемо на те саме, що було минулого року.

Читайте також: В укриттях понад 700 закладів освіти Львівської області тепер є доступ до інтернету

Окреме питання щодо механізму розподілу цієї субвенції. Цього року Уряд пропонує робити це через систему DREAM. Задум такий: система сегментує області і вирішить, кому яку субвенцію надати, відповідно до пріоритетності. Як на мене, абсолютно непрофесійний підхід. У процес мають бути включені обласні, районні адміністрації та громади. Люди на місцях повинні визначати, що у пріоритеті, а не якась електронна система", - розповів Козицький.

Він наголосив, що близько третини шкіл області облаштували найпростіші укриття на перших поверхах, бо зробити це у підвальних приміщеннях з різних причин неможливо. Як наслідок — багатьом з них акти обстеження не погоджують.

"Якщо Кабінет Міністрів України не внесе змін у постанову від 10 березня 2017 р. №138 (зі змінами), якими дозволить облаштовувати такі укриття на перших поверхах, то учні цих шкіл будуть навчатися онлайн. 

Нагадаємо, торік у семи закладах освіти області діти навчилися дистанційно через відсутність укриттів.

Читайте також: Для навчання в Україні школярам потрібні бомбосховища і автобуси, а за кордоном - нова освітня програма

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів