«Козак-2М1» пройшов державні випробування

17:30 8 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Новітній український бронеавтомобіль «Козак-2М1» пройшов державні випробування.

Про це повідомили в понеділок, 8 липня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «Подолання броду, болотистої місцевості, зимового бездоріжжя, десантування через верх та безліч інших питань щодо тестування цієї машини понад півроку вивчали спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки в Чернігові».

Старший науковий співробітник ДНДІ ВС ОВТ Сергій Кузін зазначив: «У машині встановлена повністю незалежна підвіска, яка дозволила підвищити корисне навантаження та плавність ходу. Є можливість блокування всіх коліс. Машина досить прохідна – випробування прохідності відбувалися у місцях для руху суто гусеничної техніки».

«Загалом машина без суттєвих поломок наїздила 15 тисяч кілометрів. Також була випробувана робота озброєння, що встановлюється на дах автомобіля у спеціальній турелі. Після серії стрільб внесено конструктивні зміни в станок для кулемета НСВ калібру 12,7 мм», – поінформували в прес-службі міністерства оборони України.

«Як розповіли чернігівські науковці, ця модифікація має ще низку переваг над попередніми бронеавтомобілями «Козак». Наприклад, до понад 1000 кілометрів збільшено запас ходу, а  з одного метра до 120 сантиметра – глибину подолання броду», – повідомили в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів