Класифікація методів очищення води в басейні

14:42 19 листопада 2021 р.

Фото до новини

Плавання - це відмінний спосіб підтримки тіла в прекрасній фізичній формі. Даний метод активності підходить людям різного віку та фізичної підготовки. Заняття плаванням рекомендовано навіть вагітним. Але для підтримки води в чистоті, потрібно чимало зусиль. В першу чергу необхідно провести аналіз води, і виходячи з результату, придбати дезінфікуючі засоби, коагулянти.

 

Що забруднює воду в басейні?

Вода, яка використовується для наповнення басейну, включає органічні домішки і хімічні елементи. Навіть артезіанська свердловина не дає гарантованої безпеки. Вміст неорганічних речовин, заліза та іншого, в ній часто надлишкове, що шкідливо для організму. Дистильована вода швидко забруднюється сміттям, пилом, мікроорганізмами, продуктами корозії. 

Без належного догляду в басейні почнеться розмноження бактерій і водоростей. Це негативно позначиться на тривалості експлуатації обладнання – з'явиться вапняний наліт і іржа. Для вирішення цих та багатьох інших проблем, пов'язаних з очищенням води, використовується хімія для басейну, спеціальні сполуки і фільтри. 

Види забруднення басейну: 

  • Листя, пісок, пилок, пил 
  • Органічні забруднення  
  • Хвороботворні мікроорганізми 
  • Водорості, що з'являються через сприятливі умови середовища 

Найефективніший варіант - механічне очищення, тобто, установка системи фільтрації. За добу вода кілька разів пройде через очищаючі елементи. Потрібно своєчасно змінювати картриджі.  

 

Методи дезінфекції басейну 

Для дезінфекції води в басейні існує кілька методів. Вони можуть застосовуватися для чищення приватних водойм, так і громадських басейнів. 

Способи дезінфекції води в басейні: 

  • Безреагентний. Даний спосіб дозволяє провести якісну очистку штучної водойми без використання хімії. При цьому активно застосовується ультрафіолетове випромінювання або ультразвук. Перевагою даного методу є відсутність впливу на хімічний склад води, що робить її абсолютно безпечною для здоров'я людини. Ультрафіолетове випромінювання впливає на мікробів, але різні водорості і органіка ніяк не реагують на нього. 
  • Реагентний метод знезараження заснований на застосуванні хімічних сполук, які випускаються в різних формах - порошок, рідина, газ або таблетки. На упаковці від будь-якої хімії для басейну вказано, скільки і як додавати для досягнення кращого результату. Найпоширеніший реагент-хлор. Він знезаражує і знищує патогенні мікроби. 
  • Комбінований. Комбінований спосіб очищення має на увазі використання перерахованих вище способів одночасно. 

Звичка приймати душ до басейну, є не у всіх. Результат - не змиті лосьйони, гелі, креми, дезодоранти, косметика. Очищення води - обов'язкова справа, пов'язана з безпекою здоров'я, особливо дитячого. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів