Чому варто купити refurbished iPhone та які його основні переваги?

13:11 1 грудня 2021 р.

Фото до новини

Refurbished iPhone - в чому перевага відновленого смартфону та чим він кращий за новий. Детальний огляд відновлених айфонів.

Чим refurbished iPhone кращий за новий та чому попит на відновлені смартфони зростає?

Безперечно refurbished iPhone має ряд переваг перед новими смартфонами Apple, проте покупці дуже часто лякаються слова “відновлений” та роблять вибір на користь нової техніки, зовсім не розуміючи, що таке refurbished та в чому його основні переваги? Давайте розберемось, що це за техніка та чому на неї варто звертати свою увагу при покупці.

Refurbished iPhone: що таке відновлений смартфон?)

Під технікою з позначкою Refurbished мають на увазі смартфони, що пройшли повний етап реставрації, зношені елементи замінюють на нові, оновлюється програмне забезпечення, пристрій тестується на відповідному обладнанні.

Смартфони з позначкою “Refurbished” поділяються на два типи:

  • Manufactured Refurbished (Factory Refurbished) -  ця техніка відновлюється на заводі, безпосередньо виробником. Щодо Apple iPhone, то ці моделі проходять процес реставрації на офіційному заводі Foxconn у Китаї. Відбувається ретельний етап тестування, зношені елементи замінюються на нові. Розбір і збір пристроїв проводить майстер, що спеціалізується на ремонті. 

  • Seller Refurbished - така техніка відновлюється сторонньою компанією також на заводі. До прикладу, якщо глянути на європейський ринок, то там успішно працює з десяток потужних корпорацій з відмінною репутацією, котрі відновлюють Apple iPhone самостійно. Величезні заводи та спеціалісти, що перейняли досвід компанії Apple та успішно створюють якісний оригінальний продукт, що нічим не відрізняється від Manufactured Refurbished. Тут слід звертати свою увагу на те, яка компанія займається відновленням, чи хороша у неї репутація, наскільки довго працює на ринку та чи надає виробник безкоштовну гарантію.

0X459DOf35qso7rxSM2oVeQGLdPkoUWjjoR_oQbfGY8yBCXPeBjLzitLzBP2Q2wJKTJBaOrBV0IiCBLsF_5ToH5T39QoS8q8DMFscjBFSEAIZGYZePFdHpSXrppkyOGIC6KriACY

Щодо українського ринку, то компаній, що створюють Seller Refurbished власними силами, не так багато. До прикладу, ICOOLA.UA - чи не єдина компанія з відновлення iPhone, що спеціалізується лише на смартфонах Apple та перейняла величезний багаж європейського досвіду. Постійне навчання інженерів та майстрів дозволило створити якісний оригінальний продукт. Проте, як саме проходить процес реставрації в ICOOLA та які компоненти використовує компанія при відновленні смартфона?

9ZcuSvNHEfPTXrY4GQF_fS0b5w7XToCD2UFhrz17KyogHOU_zsf0y4k3i3Mk4sc0j2f1SVE8f9-fORTWJ4cNLUVfBG0l7kFeydM_1djIj223o7Xk-BgsGMwzp0akh-RhJbbCgHD3

Процес відновлення iPhone в ICOOLA.UA

Щоб створити ідеальний refurbished iPhone, в першу чергу слід досконало знати будову смартфону, розуміти принципи його роботи та вміти поводитися з найделікатнішими елементами.

Процес відновлення в ICOOLA складається з таких етапів:

  • Відбувається оцінка зовнішнього стану, тестування смартфону. На цьому етапі вирішується, які деталі потрібно замінити;

  • Відбувається розбір смартфону. Спеціаліст проводить заміну елементів, це може бути скляна кришка корпусу, скло екрану, кнопки гучності, акумулятор та інші косметичні компоненти;

  • Відбувається збір телефону та фінальна діагностика спеціалістом, що проводив процес відновлення;

  • Refurbished iPhone потрапляє у руки менеджера з продаж, який проводить фінальне тестування.

Відзначимо, що запчастини, які використовуються під час відновлення в компанії ICOOLA.UA, виключно оригінальні, що були зняті з пристроїв-донорів. Щодо екрану, то процес його реставрації складається з куди важчих процесів. На цьому відео детально розповідається про процес відновлення оригінального екрану та пояснюються всі тонкощі відновлення.

Варто сказати, що відновлене - набагато краще за нове і на це є ряд причин, про як слід поговорити детальніше.

Чим refurbished iPhone кращий за новий?

В першу чергу, купівля відновленого айфону коштуватиме вам на 30-40% нижче у вартості, ніж придбання нового пристрою. При цьому він відповідає всім стандартам якості і поставляється з безкоштовною гарантією на 1 рік.

DacgeAP-yEax4rItGuyfI0cpUdyN7o4iFvYzcz946_eHJdH8Grk01L3FgXGIsSbb8WJRs7qb4H8C4_xdx7Um1H-s4RN9LTmmznLDmoICqI5PAxsX2PSAoRzLqEl57OY6cqOz_T8h

І, чи не найголовніша перевага refurbished iPhone перед новим флагманом в тому, що при його виробництві в природу не викидається величезна кількість електронного сміття, як це відбувається при виготовленні нового девайсу. Понад 80 кг e-waste продукується, при виробництві одного нового девайсу, а якщо це число помножити на кількість смартфонів, що виготовляються компаніями на рік, то ми отримаємо величезний масив шкідливого, токсичного електронного сміття, котре щороку потрапляє в природу нашої планети. То ж, обираючи відновлене, ви не тільки суттєво зекономите, а й збережете екологію.

Який refurbished iPhone краще всього купити?

Якщо ви розглядаєте для покупки відновлений iPhone, ми радимо звернути увагу на серію iPhone X, XR, XS, адже саме ці моделі ідеально підходять як новачкам, так і досвідченим користувачам Apple. У співвідношенні ціна/якість - саме ці смартфони на перших місцях. До прикладу iPhone XS Max бу (відновлений) сьогодні доступний до покупки від 13999 грн. Звісно, бюджетна версія iPhone 7 значно нижча у вартості, але, щоб оцінити всі переваги техніки Apple, ми рекомендуємо звертати свою увагу на більш преміальні смартфони.

VE_OWIOe8fu1M1Uz2GtgUKIce-x6rdgs4h0pg8IJB3IUXkdB34ZWgKCABt7TpRvdLkg0QmF6ZvtRvDnART4wpSLJjlOWCfDf4xieteSJYbUXoNGMDKiXuETJkHrzlokhfhzGm7xA

Підсумовуючи, можна сміливо заявляти, що, обираючи відновлене, ви отримуєте ту ж якість, що і нове, але за відчутно нижчу ціну і до того ж не завдаєте шкоди екології. Проте, будьте уважні перед покупкою і поцікавтесь, чи має компанія власний сервіс, що займається відновленням, попросіть продемонструвати фото/відео, як відбувається відновлення телефонів у компанії та ніколи не купуйте refurbished iPhone без гарантії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів