Директорку ліцею у Львові покарають за набір дітей на навчання мовою нацменшин

19:15 7 березня 2020 р.

Фото до новини

Від керівниці ліцею №45 візьмуть пояснення щодо ситуації, що виникла із формуванням класів з мовою викладання національних меншин. Відтак, до директорки буде застосоване покарання у вигляді догани.

Таке повідомили у міському управлінні освіти ЛМР.

Як пояснила керівник міського управління освіти Зоряна Довганик, на сайті ліцею було розміщено оголошення про набір дітей на навчання українською та мовою національної меншини, що є порушенням. Адже законодавством передбачено, що формування класів з викладанням мовою національних меншим можливе лише за зверненнями батьків. Окремий клас може бути сформований, якщо школа отримає більше, ніж 5 таких заяв.

«Мова навчання у всіх школах є державною. Якщо є звернення батьків про навчання мовою національних менших, такі класи можуть формувати. Але це стосується тільки початкової школи. У базовій школі 80% навчання має проводитись державною мовою», — пояснила Зоряна Довганик.

Також на сайті ліцею № 45 були розміщені старі документи. Відтак, керівникові ліцею скерували доручення надати пояснення, опісля чого буде застосовуватись та чи інша міра покарання.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів