Чиновниця Львівської міськради не пустила в школу міністра освіти

11:40 21 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: racurs.ua

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич вперше не могла потрапити до школи, в якій вона була вчителем біології.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила в п’ятницю, 21 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Мене як міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами «Нової української школи» та перевірити впровадження реформи. Чиновниця з управління освіти міста вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови».

Лілія Гриневич також розповіла: «Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів «Нової української школи»  навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження «Нової української школи». Як ці зустрічі проходять – подивіться «Facebook» міністерство освіти і науки України, там є відповідні онлайнтрансляції».

Міністр освіти і науки також зазначила: «З кожного міста і школи я привожу в МОН зауваження до запровадження реформи – щодо навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім ми з цим працюємо для корекції процесів».

Лілія Гриневич також повідомила: «Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно».

Своєю чергою, у прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 21 червня: «Жодної інформації до міста щодо зустрічі міністра освіти і науки України з вчителями не надходило. Натомість, відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати».

У міському управлінні освіти ЛМР зазначили: Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста. Щодо відвідин школи — радо запрошуємо у будь-який навчальний заклад міста, нам є чим поділитися».

«Зазвичай, організація офіційних робочих візитів міністра освіти та науки України належить до компетенції департаменту освіти і науки ЛОДА. Львівська міська рада не розуміє позиції департаменту освіти і науки ЛОДА, який в цьому питанні проігнорував місто», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів