Безкоштовна англійська для дітей у Львові

10:53 19 листопада 2021 р.

Фото до новини

Розвивати мовні навички потрібно з раннього віку. Це значно полегшить вивчення мови на професійному рівні в майбутньому.

Англійська мова – невід’ємна частина нашої освіти і успішної професійної реалізації. У престижних та добре оплачуваних професіях не обійтися без володіння цією мовою на високому рівні. І це стосується не лише сфери ІТ. Перекладачі, викладачі та репетитори, науковці, пілоти та стюардеси не можуть працювати без використання англійської. Те ж саме стосується сучасних менеджерів, лікарів, інженерів, дизайнерів, журналістів. 

Розвивати мовні навички потрібно з раннього віку. Це значно полегшить вивчення мови на професійному рівні в майбутньому. 

Які є можливості для додаткового безоплатного навчання?

В усіх великих українських містах є доступні для кожного гуртки, освітні проекти, курси та секції. Як правило, їх організовують волонтери, громадські чи державні організації. У Львові можна знайти безкоштовні практичні заняття з програмування та інших технічних дисциплін, прикладних наук, вивчення іноземних мов, образотворчого мистецтва, вокалу, хореографії тощо.

Це не нудні шкільні уроки, а цікаві творчі зустрічі, під час яких діти можуть проявляти максимум свободи і самовираження. 

Курси та клуби, де можна безкоштовно повчитися англійської

Одразу зауважимо, що вивчення мови за допомогою гуртків та курсів недостатньо. Для якісного рівня знань потрібно займатися з педагогом індивідуально. А ось такі додаткові засоби допомагають скоротити кількість занять з учителем і максимально повно відпрацювати отримані навички на практиці. 

  1. Language School – англомовні курси від AIESEC. Взяти участь можуть школярі з 10 років. Це в першу чергу нагода практикувати навички спілкування з корінними носіями і не тільки. Адже молодіжне об’єднання AIESEC залучає молодь з понад 125 країн світу до різноманітних культурних та соціальних проєктів. Для участі можна зареєструватися на офіційному сайті організації на зимовий або літній інтенсив, що триває 5-6 тижнів. Заняття, які проводять іноземні викладачі, передбачають невелику символічну плату. 

  2. MOOCs – безкоштовні онлайн курси від Британської ради. Зареєструватися на курс можна за допомогою соціальної навчальної платформи FutureLearn. Там можна відшукати курси з граматики, лексики, підготовки до IELTS тощо. Перед початком реєстрації слід уважно ознайомитися з програмою курсу: чи відповідає вона вашим цілям, віку і мовному рівню. 

  3. BBC Learning English – величезна освітня платформа для вивчення англійської від BBC. На сайті можна обрати курси за рівнем англомовної компетенції, за метою вивчення та мовними навичками – граматика, лексика, читання, спілкування. Для повноцінного навчання варто лише зайти на сайт bbc.co.uk і зареєструватися. 

  4. TED – лекції цієї організації на різні наукові, суспільні та культурні теми корисні як подкасти для прослуховування. Підходить для вдосконалення усного спілкування і сприйняття мови користувачами, які вже мають середній рівень. Ви можете просто зайти на сайт ted.com і переглядати відео, а можете стати частиною команди TED. 

  5. English Language Exchange Club – молодіжний speaking клуб у Львові. Зустрічі відбуваються у кав’ярні Friends та інших місцях, як правило, по п’ятницях, суботах і неділях. Молодь віком від 13-14 років обговорює актуальні суспільні проблеми, новинки у сферах культури та технологій, навчальний процес. Вхід абсолютно вільний. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сторінках спікінгу в соцмережах. 

  6. ClubMeetup – молодіжні зустрічі для практикування розмовної англійської. Тема обирається більшістю голосів під час заняття. Зазвичай зустрічі відбуваються по вечорах у кав’ярні «Щось цікаве». Актуальна інформація про час і місце кожного заняття міститься на сторінці спільноти у Facebook.

  7. Заняття від Першої львівської медіатеки – це перегляд фільмів, дискусії, обговорення книг чи просто random topics за чашкою запашного чаю. Заняття проходять щонеділі з 15 до 17 за адресою вул. Мулярська, 2А. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів