25541 абітурієнт на Львівщині візьме участь у ЗНО

12:15 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: newday.kherson.ua

Цьогоріч для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвались 354085 учасників, з них 25541 – абітурієнт з Львівщини.

Про це повідомили в четвер, 16 травня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації. Директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій зазначила: «В області здійснені всі організаційні заходи щодо проведення ЗНО. Зокрема – підготовлена система пунктів тестування. Є відповідна кількість педагогічних працівників, які будуть долучені до цього процесу. Ми переконані, що цьогоріч ЗНО на Львівщині відбуватиметься у спокійній атмосфері».

Своєю чергою, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк розповіла: «Вхід у пункти тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50, відтак, учасники повинні заздалегідь дізнатись про свій пункт тестування та схему доїзду до нього. Абітурієнти повинні роздрукувати запрошення і дізнатись, у який пункт тестування потрібно прийти, на сайті регіонального центру оцінювання є карти розміщення пунктів».

«Учасники повинні мати з собою сертифікат, оригінали паспорта та запрошення, дві ручки чорного кольору, дозволяється пляшка води. Інші речі – конспекти, книжки, флешки, телефони, навушники необхідно залишити в аудиторії на місці для особистих речей. Також абітурієнти повинні знати, що в аудиторії є інструктори, які є для того щоб допомагати, тобто вони інформують про час виконання завдання або скільки залишилось до кінця», – наголосила Лариса Середяк.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти також зазначила: «На додаткову сесію можуть іти учасники міжнародних, всеукраїнських змагань, конкурсів, олімпіад від міністерства освіти і науки України, міністерства культури України, міністерства молоді та спорту України; які хворіли в день ЗНО з певного навчального предмета під час основної сесії; які не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО через причини, що не залежали від їх дій та волі, та на які вони не можуть вплинути».

«Тим, хто не зможе через поважні причини прибути у пункти тестування, необхідно впродовж п’яти днів з дня проведення подати у Львівський регіональний центр оцінювання оригінал медичної довідки, якщо це хвороба. Також вона повідомила, що кожен учасник має право подати апеляційну заяву, не виходячи з пункту тестування на порушення щодо нього процедури проведення», – наголосила Лариса Середяк.

«Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня тестуванням з математики, завершиться 13 червня тестуванням з хімії», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів