Жінок, які постраждали від гендерно обумовленого насильства, запрошують у кабінети невідкладної допомоги

22:01 23 лютого 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 23 лютого, у Львові відбулася мультисекторальна зустріч в рамках інформаційної та адвокаційної кампаній проєкту «Відкриття кабінетів невідкладної медико-психологічної допомоги жінкам, які постраждали від гендерно обумовленого насильства» (UNFPA).


Про це пише Dailylviv.com

Головна мета зустрічі - залучити представників державних і недержавних установ до широкої інформаційної кампанії про гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу, які розпочали роботу у Стрию, Буську, Самборі і Львові, перелік їхніх послуг і переваги. 

“Цю інформацію мають почути жінки у місцевих громадах, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства”, - зазначила Надія Костіна, представниця ГО «Центр «Жіночі перспективи», яка реалізовує проєкт у Львівській області.  

Вона наголосила, що ці кабінети працюють безплатно, конфіденційно, цілодобово, є доступними для людей з інвалідністю, а послуги надають лікарі, які пройшли відповідне навчання.

Експерт департаменту охорони здоров’я ЛОВА з питань акушерства і гінекології Михайло Степанчак розповів, як обладнаний кабінет невідкладної медико-психологічної допомоги жінкам, які постраждали від гендерно обумовленого насильства, який розташований у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі. А також повідомив про перелік послуг, які там можуть отримати жінки.

Керівниця мобільної бригади Львова та області, соціальна фахівчиня Ольга Легоцька розповіла про алгоритм дій мобільних бригад і допомогу, які вони надаватимуть жінкам, котрі постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Учасники зустрічі також розповіли, чому жінці важливо проходити гінекологічні огляди, зокрема, якщо вона постраждала від насильства; яким є алгоритм взаємодії, перескерування, інформування про роботу кабінетів; наскільки послуга є актуальною і доступною для жінок з інвалідністю; як мотивувати жінок до відвідування кабінетів.

Проєкт реалізовує Український жіночий фонд за фінансової підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.

У Львові відкрили кабінет безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від насильства

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів