Захворюванність на Cоvid-19 у лікарні швидкої допомоги росте

10:18 15 травня 2020 р.

Фото до новини

101 працівник міських закладів охорони здоров’я захворів на COVID-19. Коронавірусну інфекцію діагностовано лабораторно. Як зазначив головний медик Львова Володимир Зуб в ефірі радіо «Люкс FM», 57 із них працюють у міській лікарні швидкої медичної допомоги.

За словами медика, лікарня швидкої допомоги не є базовою для надання допомоги хворим із коронавірусом. Але ризик інфікування серед медиків, тим не менш, є високою, оскільки серед пацієнтів лікарні — велика кількість людей із гострими патологіями, серед яких є й хворі на COVID-19.

«У нас є визначені установи, які приймають людей із підозрою на коронавірусну інфекцію. Це обласна інфекційна лікарня, 1-ша та 8-ма міські лікарні, пологовий будинок № 1, а також центр легеневого здоров’я і госпіталь ветеранів війн у Винниках, — зазначає Володимир Зуб. — Лікарня швидкої медичної допомоги не є базовою для надання допомоги хворим із коронавірусною пневмонією, але через неї проходить велика кількість пацієнтів із гострою патологією. Без сумніву, серед них є й інфіковані, яким надавали допомогу щодо гострої патології. Тому ризик інфікування там теж є».

Нагадаємо, працівники львівських лікарень, які інфікувались коронавірусом, отримують із міського бюджету по 20 тис грн.

Нагадаємо, за добу на Львівщині — 38 позитивних ПЛР-тестів, загалом 942 інфіковані коронавірусом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів