Як бджоли на Львівщині витягнули хвору після інфаркту

12:42 18 жовтня 2019 р.

Фото до новини

Хімічці за фахом Катерині Васильєвій лікарі прописали пожиттєво приймати арсенал ліків. Їй поталанило замінити фармпрепарати ліками природними. Після кількох курсів бджоловжалювання вона знову повернулася до активного життя.


Грип дав ускладнення львів'янці Катерині Васильєвій на серцево-судинну систему, і вона мала інфаркт у 2013 році. 

- У виписці зі спеціалізованої кардіолікарні мені написали вирок: довічно приймати цілий арсенал ліків. А 28 таблеток лише одного «Плавикса», який розріджує кров, коштували 1000 гривень. Кілька місяців я приймала ці препарати а потім пішла до апітерапевта – Івана Йосиповича Пилипчука, - розповідає Катерина Васильєва "Щоденному Львову".

За словами пацієнтки, апітерапевт подивився на мішечок з ліками і поступово скасував усі ці препарати. Він сказав: «Бджоли розріджують кров, бджоли виводять поганий холестерин, бджоли регулюють тиск, зміцнюють імунітет». А на кожен з цих та інших показів у пацієнтки був призначений медикамент.

- 1 березня Іван Йосипович поставив мені пробну, одну, бджолу і за кілька тижнів збільшив дозу бджоловжалювання  до 15-ти. Іноді він мені ставив «бонусні» бджоли, тоді загальна кількість ужалювань за один прийом сягала 17-18-ти. У підсумку я пройшла 4 чи 5 курсів апітерапії, - каже Катерина Васильєва.

Перший результат лікування дався взнаки вже після шостої бджоли, згадує жінка:

- Пам’ятаю, йшла повз готель «Жорж» і зрозуміла, наскільки ліпше себе почуваю. Ще одне підтвердження поступового одужання отримала, коли почала грати з внуками у футбол і вже могла бігати.

За її словами, тепер вона в міжсезоння регулярно приймає два курси бджоловжалювання. Але починає не з однієї бджоли, оскільки організм уже призвичаївся до бджолиної “отрути”, а з 8-10-ти.

- Зараз  я не маю жодних проблем ані з тиском, ані з серцем. Але якщо почуваю себе не в належній формі, то їду до Івана Йосиповича. Можу за один раз профілактично прийняти 15-ть бджіл, а іноді - 20-ть.

Від березня 2013 року, за словами жінки, вона жодних медикаментозних препаратів не вживає.

- Ефект від укусів бджіл, які Іван Йосипович ставить в акупунктурні крапки, посилюю правильною їжею. Хоча я і раніше ніколи не переїдала, порадами Івана Йосиповича про дієтичне харчування підкоригувала своє меню. Зокрема, не змішую білки тваринного і рослинного походження, як це роблять на весіллі чи на дні народження. Після інфаркту я майже припинила споживати м’ясо – не смакує. Зате із більшим задоволенням їм овочі, фрукти, горіхи, соняшникове насіння.  Я – дитина з села: люблю каші, молоко, чорний хліб. Тобто – натуральні продукти і мінімально кулінарно оброблені, - розповідає Катерина Васильєва. 

Катерина Васильєва закінчила Львівський національний університет ім. Івана Франка, хімічний факультет. Багато років займається мистецтвом Даоського тай чі, інструктор. Мала інфаркт у 2013 році.

Нагадаємо, що польська творча група зняла документальний фільм про сучасну історію апітерапії у Львові. Головний герой картини - апітератевт з майже 40-річним стажем лікування пацієнтів бджоловжаленням Іван Пилипчук. Цей фільм продубльований також англійською мовою. 

 


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів