ВООЗ дала нові рекомендації із захисту від коронавірусу

12:11 6 червня 2020 р.

Фото до новини

Під час відеоконференції директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус сказав, що, відповідно до останніх наукових досліджень, маски слід носити у місцях, де є ризик зараження коронавірусом. «Крізь призму останніх доказів ми рекомендуємо урядам, аби заохочувати носити маски у місцях, де ризик зараження – вищий, а дотримання дистанції – складніше.

Про це пише Польське радіо.

Йдеться про громадський транспорт, магазини та інші людні місця. На основі нових досліджень, ми рекомендуємо, аби маски складалися щонайменше з трьох різних шарів тканини», - сказав Тедрос Аданом Гебреісус.

Голова ВООЗ повідомив, що відповідно до найновіших вказівок, маски весь час повинні носити люди, хворі на COVID-19 та особи, які опікуються цими людьми вдома чи в лікарнях. Організація рекомендує носити маски також медичному персоналу всюди, незалежно від того, чи є там випадки коронавірусу чи ні. Частіше від інших, маски повинні носити особи, яким більше 60 років та люди, що страждають від хронічних хвороб.

Тедрос Аданом Гебреісус також підкреслив, що маски даватимуть результат тоді, коли суспільство дотримуватиметься інших правил. «Самі маски не захищають від COVID-19. Вони не замінять соціальної дистанції, миття рук чи інших заходів безпеки», - додав директор ВООЗ.

На початку пандемії Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендувала носити маски звичайним особам. Це аргументували тим, що у зв’язку з тим, що кількість заражень стрімко зростає, то медичні засоби захисту повинні бути доступні передусім для лікарів та медсестер. Але у наступні тижні носіння масок у громадському просторі ввели чергові держави. Зараз частина з них вже скасувала цей обов’язок.

За інформацією науковців з американського Університету Джона Гопкінса, у всьому світі внаслідок COVID-19 померло 394 тисячі осіб, кількість заражених – 6 мільйонів 700 тисяч. Вилікуватись вдалося 3 мільйонам 200 тисячам.

Нагадаємо, карантин на Львівщині продовжили до 12 червня.

Додамо, Львів гальмує вихід всієї області з карантину: ЛОДА звернулась до Кабміну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів