Карантин на Львівщині продовжили до 12 червня

15:31 5 червня 2020 р.

Фото до новини

Показники захворюваності на коронавірус в регіоні змушують зберегти карантинні заходи в області.

По це інформує пресслужба ЛОДА.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На Львівщині спостерігається висока кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих.

«За попередню добу, як і усі попередні, найбільші показники захворюваності показує саме Львів. Враховуючи, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про послаблення карантинних заходів не йдеться. Я переконаний, що в цій ситуації нашим пріоритетом має бути життя і здоров’я мешканців Львівщини. Останнім часом спостерігається масове недотримання карантину серед людей, саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації. Вкотре прошу не нехтувати власною безпекою, дотримуватись правил гігієни та враховувати карантинні заходи», - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, відмічається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів.

«Ми маємо заповненість ліжок – майже 23%, а кількість проведених ПЛР тестувань на 100 тис. населення - 27. Загальний показник інцидентності 16 (по м. Львову 32,1, по області 10,2 ) не дозволяє нам пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області“”, - розповів Орест Чемерис.

Якщо аналізувати показники, то Львівська область не входить в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину, адже кількість пацієнтів зі Львова становить левову частку  серед усіх інфікованих.

Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Львівщина попадає під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати карантин.

Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 12 червня.

Окрім того, комісія дозволила госпіталізацію призовників, за скеруванням лікарської комісії з метою забезпечення призову, а також перевезення легковими автомобілями з кількістю пасажирів, включаючи водія, до п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Додамо, Львів гальмує вихід всієї області з карантину: ЛОДА звернулась до Кабміну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів