В Україні вже підготовлено план розгортання додаткових госпіталів

13:00 12 жовтня 2020 р.

Фото до новини

В Україні вже підготовлено план розгортання додаткових госпіталів для пацієнтів з коронавірусом COVID-19. Однак вони будуть задіяні тільки в крайньому випадку.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив в. о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін, пише DailyLviv.

За його словами, питання розгортання мобільних госпіталів у великих приміщеннях або на площах обговорювалося ще з березня. В них могли б визначати пацієнтів з COVID-19 для подальшої госпіталізації залежно від їхнього стану.

"І в березні було прийнято рішення, щоб це була крайня міра, коли не буде витримувати система охорони здоров'я або ліжковий фонд буде нездатний утримувати таку кількість пацієнтів. Перелік таких установ, що можуть бути пристосовані або використані, є. І є план розгортання (шпиталів, - ред.). Перелік таких установ є конкретно по кожному місту та кожній області, в міській чи обласній раді", - зазначив Кузін.

Він також додав, що не впевнений, що на сьогодні остаточно затверджено вимоги до мобільних госпіталів, але такі рекомендації готувалися.

"Те, що ми бачимо зараз, - поки досить лікарень, які ми можемо розгортати в ході другої і третьої хвилі, але виключати таку можливість не можна", - пояснив Кузін.

На Львівщині вперше майже половина тестів на Covid-19 - позитивні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів