В Ізраїлі бракує ремдесівіру для лікування важко хворих на COVID-19

23:25 6 липня 2020 р.

Фото до новини

За інформацією телеканалу "Кешет-12", в Ізраїлі закінчуються запаси препарату, який використовується для лікування важких хворих.

Препарат ремдесівір, новий протизапальний препарат, який у травні отримав у США за спрощеною процедурою дозвіл для екстреного використання при лікуванні хворих з COVID-19. У сюжеті на 12-му каналі говорилося, що ремдесівір допомагає скоротити період гострої форми хвороби з 15 до 11 днів.

В останні два тижні препарат використовувався для лікування 50 важких хворих в Ізраїлі. Запасу ремдесівіра, за даними "Кешет-12", вистачить для лікування 15-20 пацієнтів.

У репортажі зазначалося, що фармацевтична корпорація Gilead Sciences є ексклюзивним виробником препарату і його вартість становить 532 долари за 6 порцій. Для того, щоб його придбати, необхідно "відстояти чергу" з інших країн.

За інформацією телеканалу, недавно ремдесівір намагалося закупити, але не зуміло міністерство охоронт здоров'я Великобританії. Подібна ситуація склалася і в інших європейських країнах.

Кнесет в другому і третьому читаннях затвердив закон про збільшення розміру штрафу за відсутність маски в громадському місці з 200 до 500 шекелів. Цей законопроект підтримали 34 парламентарі, були проти - 24.

Про це повідомляє Newsru.co.il.

Нагадаємо, Ізраїль різко посилює карантин: зачиняє бари, клуби та спортзали через спалах Covid-19.

Додамо, США скупили ввесь ремдесівір від Covid-19.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів