США скупили ввесь ремдесівір від Covid-19

21:09 1 липня 2020 р.

Фото до новини

Одна з причин та, що число нових заражень коронавірусом Sars Cov-2 у США може скласти 100 тисяч випадків на добу.

Уряд США уклав договір, згідно з яким єдиний виробник ремдесівіру, американська біофармацевтична компанія Gilead, якій належить патент, забезпечить лікарні 500 тисячами курсів лікування ремдесівіром. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб США.  Анонсована закупівля -  це 100% прогнозованого обсягу виробництва препарату в липні, і по 90% - в серпні та вересні.

Цей препарат, розроблений для лікування вірусу Еболи, з початку травня використовують у США для лікування хворих на ковід. У червні також його рекомендували для лікування коронавірусу і в Евросоюзі, Південній Кореї та Японії. Один курс складається з шести доз ремдесівіру і розрахований на п'ять днів.

Європейські експерти стурбовані обсягами закупівлі ремдесівіру владою США, пише The Guardian. США отримали доступ до більшої частини ліків, а тому для Європи нічого немає.

У середині травня Gilead уклала угоди з п'ятьма фармацевтичними компаніями, які зможуть виробляти ремдесівір для 127 країн. Коли саме почнеться випуск препарату іншими виробниками, невідомо.

Зараз ремдесівір також присутній і у протоколі лікування ковіду, затвердженому МОЗ України, повідомляє Детектор медіа.

Масштабна закупівля ремдесевіру може бути реакцією на зростаючу кількість заражень у США. Нещодавно вірусолог Ентоні Фаучі, який консультує американський уряд з питань пандемії, попередив, що число нових заражень може скласти 100 тис. випадків на добу.

Тим часом фармацевтичний концерн Gilead повідомив ціну лікування ремдесівіром. Розвиненим країнам одна ампула препарату буде надана за 390 доларів. При шестикратному застосуванні ліків ціна лікування одного пацієнта складе 2340 доларів. Ця ціна дійсна і в США. Для пацієнтів, застрахованих приватною страховою компанією, один флакон коштуватиме 520 доларів, - передає Der Spiegel.

"Щоденний Львів" повідомляв, що Львівщина - коронавірусний антилідер в Україні, а МОЗ готує лікарні другої і третьої хвилі до боротьби із коронавірусом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів