Уперше Львівська облрада надала 137 тисяч гривень для ВІЛ-інфікованих дітей

17:03 9 березня 2016 р.

Фото до новини

Уперше Львівська обласна рада надала з обласного бюджету 136, 8 тисяч гривень для підтримки ВІЛ-інфікованих дітей.

Про це сьогодні, 9 березня, під час прес-конференції на тему: "Комплексна програма надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2016 рік: соціальний компонент", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив керівник ЛОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Дмитро Тигач. 

- Я не пам’ятаю, щоби обласна рада колись надавала кошти на підтримку ВІЛ-інфікованих людей. Це вперше таке сталося. Це означає, що ці діти зможуть отримувати підтримку і від місцевої влади, - каже він. 

За словами Дмитра Тигача, громадські активісти разом з лікарями два роки писали програми.

-  Це все давалося непросто. Не всі розуміють, що у нас у Львові є епідемія і не до кінця розуміють, для чого потрібні ці кошти, - каже він. 

За його словами, ці кошти підуть не неурядовим організаціям. 

- Це – кошти департаменту соцзахисту населення. І буде оголошений конкурс, куди може податися будь-яка організація. Але оскільки ми є організацією-лідером з надання послуг ВІЛ-позитивним особам, то ми взяли на себе відповідальність, щоби ці кошти з’явилися у області, - каже Дмитро Тигач.

У комплекс послуг для віл-позитивних дітей входить соціальний супровід, супровід у медичних закладах, спеціальні ліки, немедичний супровід для важкохворих дітей та дітей, які є в сиротинцях, представлення інтересів цих дітей. 

- Ми зустрічаємося з дискримінацією і коли дізнаються про статус, то в людини починаються проблеми, - каже він. 

За словами Дмитра Тигача, активісти хочуть показати, що за такі невеликі кошти вони зможуть охопити всіх віл-позитивних дітей області. 

Довідка

Львівська область за захворюваністю на ВІЛ-інфекцію/СНІДу посідає сьоме місце в Україні. Під медичним спостереженням в ЛОН СНІДу перебуває 2993 дорослих, з них 918 – в стадії СНІДу, та 251 дитина, з них з підтвердженим статусом – 48. Антиретровірусну терапію отримують   – 1122 дорослих і 46 дітей. У 2015 році на облік взято 454 нових пацієнтів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів