Українки Великобританії передали у львівський госпіталь пульсоксиметри та центрифугу для тестів ПЛР

22:03 12 грудня 2020 р.

Фото до новини

75 пульсоксиметрів та центрифугу для проведення тестів ПЛР передали ВМКЦ Західного регіону українські жінки Великої Британії.

Про це інформує Арміяinform.

– Організація "Українських жінок у Великій Британії" вже багато років співпрацює з Військово-медичним клінічним центром Західного регіону, – розповідає військовий капелан ВМКЦ Західного регіону отець Мирон Горбовий. – У попередні роки  її представниці відвідували хворих і поранених нашого Центру напередодні Дня Збройних Сил України та передавали їм подарунки, які збирали осередки організації в багатьох містах Великої Британії. Однак цього року епідеміологічна ситуація завадила цій багаторічній традиції. Кордони закриті. Тож представниці організації не змогли відвідати львівський госпіталь. Натомість вони поцікавилися, чим можуть допомогти з огляду на ситуацію. Порадилися з військовими медиками й вирішили придбати 75 пульсоксиметрів YM101 та центрифугу з охолодженням Microspin 12 для проведення тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Довідка

Пульсоксиметр – невеликий медичний прилад, який легко прикріплюється до пальця та дозволяє в режимі реального часу визначати рівень насиченості крові людини киснем та частоту пульсу. Його показники є важливим діагностичним індикатором для медиків під час лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Центрифуга з охолодженням – один із елементів комплексу обладнання для проведення ПЛР-тестів. Час від часу центрифуга може виходити з ладу, тому мати резервну завжди доречно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів