У Замарстинівському парку Львова облаштовують безбар’єрні стежки-майданчики і терапевтичний сад

15:20 15 березня 2024 р.

Фото до новини

Вони передбачені для реабілітації військових та пацієнтів реабілітаційного центру «НЕЗЛАМНІ» (UNBROKEN).

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У парку поруч з реабілітаційним центром НЕЗЛАМНІ прокладають безбар’єрні стежки. Їх тестують тренери реабілітаційного центру UNBROKEN на кріслах колісних. Роботи планують завершити до кінця літа. Зокрема, у парку встановлять тренувальні та дитячий майданчики.

За даними департаменту містобудування Львівської міськради, через те, що кількість людей, які потребують реабілітації внаслідок воєнних дій постійно збільшується, місто вирішило використати потенціал Замарстинівського парку для відновлення поранених. Для цього у парку облаштують необхідну інфраструктуру.

«У парку заплановано зробити кілька безбар'єрних стежок, які будуть переходити одна в одну та сполучатимуться із центральною алеєю і тренувальними майданчиками для реабілітації. Одна така доріжка – на стадії прокладання. Її вже тестують, зокрема тренери на кріслах колісних», – розповіли у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Зараз у парку тривають роботи з детального планування одного зі складних відтинків безбар'єрної стежки, яка проходить через затяжний схил.

«Без спеціальних кишень для відпочинку ця ділянка стежки буде виснажливою для маломобільних груп людей. Тож аби з'ясувати, як саме їх краще зробити та на якій саме відстані – через 10 чи 15 метрів, було залучено тренера з UNBROKEN Павла. На кріслі колісному він протестував зроблене та допоміг обрати місця для таких кишень», – розповіла заступниця начальниці управління екології та природних ресурсів Оксана Луцко.

Безбар’єрні стежки та майданчики, що облаштовують у Замарстинівському парку, передбачені для реабілітації військових та пацієнтів реабілітаційного центру «НЕЗЛАМНІ» (UNBROKEN). Тому до робочої групи, яка працює над облаштуванням парку, долучили і працівників лікарні.

Окрім іншого, у парку заклали початок сенсорного, терапевтичного саду: висадили кілікійські ялиці, конколор, модрини, метасеквою, клумби із пахучими кущами і травами (будлеї, різні сорти мʼяти, меліси, ехінацеї, війники, пенісетуми, міскантуси та ін.).

«Ментальне здоров'я є не менш важливим, ніж фізичне, тож ми намагаємося враховувати різні аспекти реабілітації», – наголосила Оксана Луцко.

Читайте такожДанський містопланувальник облаштує у Львові Сад відновлення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів