У трапезній львівського університету отруїлися 13 людей

10:25 29 жовтня 2016 р.

Студенти, викладачі та діти їли курятину.

До 13 зросла кількість людей, які отруїлися в трапезній Українського католицького університету у Львові. Студенти, викладачі та діти їли курятину. 

Першокурсниця Мстислава Нестерук першою потрапила до лікарні. Дівчині стало зле просто на парі. Мстислава розповіла: «Я зранку з'їла млинець із куркою, а потім в обід картоплю. Після обіду в мене почав боліти живіт і нудити, в голові паморочилося. Викликали швидку».

Стан Мстислави та інших потерпілих, за оцінкою медиків, – середньої важкості. Лікар-інфекціоніст Людмила Гринів запевнила: «Стан покращується, не гарячкують, явища діареї, блювоти зменшуються на тлі проведеного лікування».

Про причини того, що сталося, говорити зарано. Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко обережно припускає: «За попередніми даними, це гостра кишкова інфекція. Що це може бути – з'ясує лабораторія, але враховуючи клінічну картину, ймовірно, це буде сальмонельоз».

Офіційні результати обіцяють оприлюднити в перший день листопада. Зазвичай у цій їдальні сила-силенна людей, бо там харчуються не тільки студенти та викладачі Українського католицького університету, а й працівники сусідніх фірм та організацій.

Нині трапезна зачинена, там працюють фахівці, які мають з'ясувати причину масового отруєння людей. Уже три роки послуги з харчування університету надає відома у Львові компанія, і це не перший для неї випадок масового отруєння людей. Речник фірми повідомила, що того дня в їдальні їло понад тисячу людей, а млинців з куркою було 40 порцій. 

Представник компанії Христина Брага запевнила: «Ми перевіряємо всіх, тобто це і здоров'я наших працівників, постачальників, і також продукти, з яких готували в цей день – всі відправили на перевірку».

Якщо з'ясується, що люди захворіли з вини компанії – їм обіцяють компенсувати вартість лікування. Адміністрація університету отруєння називає прикрим інцидентом. Розривати угоду із фірмою не збираються, бо умови дуже вигідні – за 60 гривень студент отримує триразове харчування.

Проректор Українського католицького університету Мирослав Сеник пояснив: «Це в нас сталося вперше, ми задоволені співпрацею… Вони витримують дуже добрі цінові параметри для наших студентів, студенти мають добру знижку».

Про це повідомили сьогодні, 29 жовтня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів