У Польщі скоротили коронавірусний карантин

18:53 2 вересня 2020 р.

Фото до новини

Від 2 вересня у Польщі скорочують період проходження коронавірусного карантину, а також змінюють правила ізоляції.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Від середи, 2 вересня, обов’язковий карантин у Польщі зменшили з 14 до 10 днів, а час самоізоляції залежатиме від клінічного стану інфікованої коронавірусом особи. У вівторок міністр здоров’я Польщі Адам Нєдзєльський підписав документи про внесення цих змін. Речник Міністерства здоров’я Войцєх Андрусєвич сказав, що ізоляція інфікованих безсимптомних пацієнтів буде завершуватися за 10 днів. Особи, котрі перебуватимуть в ізоляції, зможуть теж отримати онлайн-консультацію від лікаря:

«На 7 день усі хворі отримають SMS від Міністерства здоров’я з інформацією про необхідність скористатися онлайн-консультацією лікаря. Якщо під час цієї консультації лікар не матиме інших рекомендацій, від ізоляції нас звільнять на 10 день у випадку безсимптомного пацієнта, і найчастіше на 13 день – у випадку пацієнта із симптомами, але це може бути теж 16 або 19 день».

Натомість час відбуття карантину зменшили із 14 до 10 днів, а звільнення від нього відбувається нині автоматично. Речник відомства здоров’я пояснив, що ці зміни випливають із вказівок Всесвітньої організації охорони здоров’я та епідеміологів:

«Згідно з найновішими медичними і експертними відомостями, через 10 днів, якщо ми не маємо симптомів у випадку безсимптоних пацієнтів, можливість зараження є дуже низькою, тому таке рішення».

У четвер міністр здоров’я Польщі Адам Нєдзєльський має представити стратегію на осінь щодо заходів, пов’язаних із коронавірусом та грипом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів