У Нью-Йорку допускають зараження половини населення міста

17:35 26 березня 2020 р.

Фото до новини

Зараз у цьому американському мегаполісі змушені створювати тимчасові морги у наметах і трейлерах, щоб зберігати там тіла померлих від коронавірусу

Мешканці Нью-Йорка мають бути готові, що половина населення міста заразиться COVID-19 за увесь час пандемії, заявив мер Білл де Блазіо і додав: "І це турбує, дуже турбує всіх нас, але ми повинні почати із правди".

У Нью-Йорку живе понад 8.6 мільйона людей. Тож до вересня, коли, за деякими прогнозами, пандемія піде на спад, інфіковано буде понад 4 мільйони людей. "Але ця цифра може бути ще вищою", - підкреслила голова комісії з громадського здоров'я Нью-Йорка Оксіріс Барбот.

Станом на ранок четверга у місті підтверджено понад 20 тисяч випадків зараження й 280 смертей через коронавірус. І ці цифри можуть не відображати реальної ситуації, кажуть посадовці, адже чимало людей мають недостатньо виражені симптоми, щоб бути шпиталізованими, і також не можуть бути протестовані.

Попередній досвід пандемії свідчить, що 80% усіх заражених мають легке чи помірне протікання хвороби, але 20% потребуватимуть шпиталізації. Водночас, зараз 56% хворих, за даними Департаменту охорони здоров'я Нью-Йорка, - люди, старші за 50.

Зараз місто змушене створювати тимчасові морги у наметах і трейлерах, щоб зберігати там тіла померлих від коронавірусу, адже морги практично заповнені. Лише в одній лікарні Нью-Йорка за останню добу померло 13 людей.

Хоча завдяки суворим заходам карантину темпи зараження дещо знизились, заступниця мера де Блазіо, Джумані Вільямс закликала до "повного закриття" міста, дозволяючи містянам залишати свої домівки та прилеглу територію лише для невідкладної роботи, закриваючи парки й будівельні майданчики, на додачу до решти закритих бізнесів. Також, за її словами, міська влада розглядає запровадити спеціальний розклад, за яким люди зможуть виходити з дому, щоб купити їжу.

Мер Нью-Йорка також розкритикував недостатню, на його думку, допомогу від федерального уряду. Зі $150 мільярдів доларів для міст і штатів Америки із загального пакету допомоги у $2 трильйони, для Нью-Йорка виділять $1.3 мільярда доларів на подолання пандемії.

Де Блазіо заявив, що прямо попросить президента Дональда Трампа про більшу суму: "Всі у країні знають, що Нью-Йорк в епіцентрі кризи. У нас зафіксовано третину від усіх випадків по країні".

Про це повідомляє "Голос Америки"

А у Великобританії передбачають груповий імунітет проти Covid-19,

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів