У Львові затвердили програму забезпечення ліками

14:24 21 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 21 листопада, на сесії Львівської міської ради затвердила «Програму забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих категорій населення Львова на 2020-2021 роки».

Про це повідомили в четвер, 21 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли, що програма охоплює групи населення та категорії захворювань, у разі лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або на пільгових умовах. Як пояснили в міському управлінні охорони здоров’я, програма розроблена з метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я щодо задоволення потреб пільгових категорій населення Львова у медичній допомозі.

Дія програми поширюється надітей, віком до шести років; дітей з інвалідністю; дітей з багатодітних сімей; пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, у розмірі, що не перевищує мінімальний розмір пенсії; учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності; осіб з інвалідністю; ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ; ветеранів органів внутрішніх справ; учасників війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; жертв нацистських переслідувань; осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; депортованих осіб, які досягли пенсійного віку або є особами з інвалідністю; реабілітованих осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок репресій або є пенсіонерами; почесних донорів України.

Програма передбачає комплекс заходів, спрямованих на підвищення рівня соціального захисту пільгових категорій населення міста, поліпшення рівня забезпечення їх лікарськими засобами. Фінансове забезпечення програми здійснювпатиметься за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті Львова на 2020-2021 роки.

Як інформував «ЩЛ», благодійний фонд у Львові закупив 200 доз вакцини проти грипу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів