У Львові виписали з лікарні і дали 150 тис грн чоловікові, якому першому пересадили легені в Україні

11:19 28 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Пацієнт почувається добре й має великі плани на майбутнє.

Вчора з міської лікарні швидкої медичної допомоги Львова виписали 56-річного львів’янина Віктора – після першої успішної трансплантації легенів в Україні. Пацієнт почувається добре й має великі плани на майбутнє. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Оскільки на державному рівні для чоловіка ще не передбачили коштів на це лікування, Львівська міська рада оплатить йому перший місяць терапії.

Зокрема, місто виплатило чоловіку 150 тис грн на лікування. Цього має вистачити на перший місяць. Відтак, подальше лікування оплачуватиме держава. Саму ж трансплантацію провели коштом лікарні швидкої медичної допомоги.

«Ми виписали Віктора Бабія – першого українця, якому успішно пересадили легені у своїй країні. Віктор почувається чудово. Уже будує плани, серед яких – відвезти дружину на море і дочекатися онуків.

Історія цього чоловіка дуже важлива для всієї країни. Він – перший. Від результату його операції залежало, чи мають шанс й інші українці, які потребують трансплантації легенів, чи повірять вони нас, українським лікарям. І зараз ми дуже щасливі виправдати цю довіру.

Дякую колективу, вони – молодці! Дякую польським колегам і усім, хто нас підтримував. Дякую родині донора за їхнє рішення. Українці не мають їхати за кордон на лікування. За три-п’ять років ми наздоженемо світову медицину, а потім будемо переганяти», - зазначив Олег Самчук, керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

22-річний Василь з серцем донора бігає марафони: у Львові відкрили Центр трансплантології

12 березня у Львові зберуться всі ті, кому трансплантували органи донорів: 6 сердець і 22 нирки

У Львівській обласній лікарні вперше пересадили серце та нирки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів