У Львові відкрили 14-ту амбулаторію сімейної медицини (відео)

19:48 14 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Комфортні умови для лікування неподалік від дому отримали 8,8 тисячі мешканців Шевченківського району нашого міста.

«Для мешканців Шевченківського району міста відкрили нову амбулаторію сімейної медицини 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева – на вулиці Грінченка, 6 – повідомили сьогодні, 14 червня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Відтепер 8,8 тисячі мешканців навколишніх будинків мають комфортні умови для лікування неподалік від дому. Новостворена амбулаторія є шостою у складі 1-ї міської клінічної лікарні і 14-ю у Львові загалом. Начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб розповів

«Давніше політика держави полягала в тому, щоб робити централізацію. І будувалися великі поліклініки, де концентрувалися і лікарі первинної ланки, і вузькі спеціалісти. А світовий досвід показує, що, навпаки, треба робити децентралізацію, треба створювати заклади охорони здоров'я первинної ланки ближче до людей, щоб вони могли швидше дістатися до амбулаторії і щоб лікар, отримуючи виклик, міг швидше потрапити до свого пацієнта.

Сьогодні в державі існує політика розвитку первинної медичної допомоги, що передбачає наближення центрів сімейної медицини до житлових масивів. Львів, порівняно з іншими містами України, завжди був лідером впровадження сімейної медицини.

Перший сімейний лікар з’явився у Львові у 1988 році На сьогодні, рівень охоплення сімейною медициною у Львові  складає 91%. Це найбільший відсоток на всій території України.

Я горджусь тим, що ми не міняємо вивіску «терапевт» та «сімейний лікар», а що ми готуємо сімейних лікарів правильно працювати як з дитячим населенням, так і з дорослим. Місту важливо забезпечити першою медичною допомогою усіх мешканців, особливо у віддалених від центру районах.

Минулого року ми відкрили якісні сучасні амбулаторії сімейної медицини для мешканців Залізничного району на вулиці Любінській, 94 та для мешканців Шевченківського району на вулиці Лінкольна 53.

 Зараз відкриваємо амбулаторію на вулиці Грінченка, 6. Відтепер мешканцям цього житлового масиву не потрібно буде їхати в поліклініку, щоб отримати консультацію і допомогу лікаря».

До структури новоствореної амбулаторії входять шість територіальних дільниць. Всі кабінети розміщені на першому поверсі житлового будинку: реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, два кабінети лікарів сімейної медицини, процедурний та маніпуляційні  кабінети.

У амбулаторії працюють п’ять сімейних лікарів, шість сімейних медсестер, процедурна медсестра та реєстратор. Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 8.00 до 19.00.

Керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб наголосив: «Приміщення не велике, до 100 м.кв., але тут є все необхідне: є кабінети прийом лікарів, є процедурний та маніпуляційні кабінети, є необхідний мінімум набору інструментів  та обладнання, щоб надати тут первину допомогу, я якщо викликали лікаря – щоб він швидко прийшов до пацієнта. Тобто, щоб цей зв'язок був щільний. Сімейний лікар повинен знати всю сім’ю і не чекати, поки його викличуть, а самому йти в сім’ю».

Як розповіла завідувач амбулаторії №6 Галина Гондарук, тут мешканці зможуть отримати послуги з огляду та лікування в сімейного лікаря, спостереження всієї сім’ї, також  можна зробити кардіограму, ін’єкції, профілактичні щеплення діткам. Біля амбулаторії облаштували спеціальний закритий майданчик, призначений для зберігання дитячих візочків.

Галина Гондарук зазначила: «Задля зручності мами, яка приїхала на огляд з маленькою дитиною, ми зробили майданчик для візочків. Є вивіски, ключ  від нього є у нашого реєстратора.  Мама зможе залишити на майданчику візочок  і не переживати, що потім його не знайде, а спокійно йти на прийом до лікаря».

На проведення ремонтних робіт з бюджету розвитку використано 736 917 гривень. Медичне обладнання, інвентар та меблі закупили за кошти міського бюджету на суму 90 786 гривень. Також працівники лікарні залучили для придбання обладнання позабюджетні кошти на суму 113 381 гривень. Капітальний ремонт приміщення провели за ініціативи управління охорони здоров'я Львівської міської ради та адміністрації 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева.

Нагадаємо, з 1994 року перша міська клінічна лікарня імені Князя Лева обслуговує мешканців Шевченківського району за принципом загальна практика-сімейна медицина. В лікарні уже працює п’ять амбулаторій та п’ять відділень сімейної медицини. Амбулаторія на вулиці Грінченка, 6 – шоста якісна сучасна амбулаторія у лікарні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів