У Львові розпочалися дні профілактики патології у жінок

10:15 8 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові розпочались традиційні «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок»

Про це повідомили у вівторок, 8 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Кожна жінка може пройти зі 7 до 18 жовтня гінекологічний огляд в жіночій консультації за місцем проживання, а також обстежити грудні залози у міському скринінговому центрі на базі 5-ї міської клінічної поліклініки та в міському мамологічному центрі на базі 4-ї міської поліклініки. Бо саме профілактика і лікування недуги на ранніх етапах допомагає зберегти здоров’я жінки та її життя».

«Ракові захворювання шийки матки та молочної залози у жінок характеризуються високим рівнем інвалідності та смертності. Тож аби вчасно виявляти передпухлинні стани і пухлини органів жіночої репродуктивної системи та профілактувати ці недуги, управління охорони здоров’я Львівської міської ради вже 13 років поспіль проводить традиційну акцію «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок», – поінформували також у міськраді.

«У Львові упродовж останніх років зберігається високий рівень захворюваності на рак молочної залози. У 2018 році в місті виявлено 341 випадок раку молочної залози, з них занедбаних – 43, що становить 12,6%. Також виявлено 79 випадків раку шийки матки, з них занедбаних – 8, що становить 10,1%», – розповіли в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

«За дев’ять місяців 2019 року у Львові зареєстровано 247 випадків вперше виявленого раку молочної залози, з них занедбаних – 42, що становить 17,0%. Вперше виявлених випадків раку шийки матки зареєстровано 44, з них занедбаних – п’ять, що становить 11,4%», – повідомили також в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

«Кожна жінка може пройти гінекологічний огляд у жіночій консультації закладу охорони здоров’я за місцем проживання – жіночій консультації №1 на вулиці Лемківській, 29, жіночій консультації №2 на вулиці Мазепи, 25, жіночій консультації 3-ї міської клінічної лікарні на вулиці Рапопорта, 6, жіночій консультації 4-ї міської клінічної лікарні на на вулиці Стецька, 3, жіночій консультації 5-ї міської клінічної лікарні на вулиці Генерала Чупринки, 43, жіночій консультації 1-ї міської поліклініки на вулиці Руській, 20, жіночій консультації 2-ї міської поліклініки на вулиці Симоненка, 4, жіночій консультації 3-ї міської поліклініки на вулиці Повітряній, 99, жіночій консультації 4-ї міської поліклініки на проспекті Червоної Калини, 68, жіночій консультації 5-ї міської поліклініки на вулиці Виговського, 32, жіночій консультації 6-ї міської поліклініки на вулиці Медової Печери, 1», – поінформували також у міськраді.

«Мамографічне обстеження на захворювання грудної залози можна пройти у міському скринінговому центрі на базі 5-ї міської клінічної поліклініки Львова» на вулиці Виговського, 32, в якому створено всі комфортні умови для обстеження, й в міському мамологічному центрі на базі 4-ї міської поліклініки» на проспекті Червоної Калини, 68, який нещодавно відновив свою роботу після проведеного ремонту. Як наголошують в управлінні охорони здоров’я, за час проведення акцій упродовж 2007-2018 років оглянуто та взято понад 217 тисяч цитологічних мазків, патологію виявлено у кожної п’ятої жінки», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів