У Львові провели акцію за легалізацію канабісу

22:17 21 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Біля Львівської облдержадміністрації 21 жовтня пройшла акція протесту "Маємо право на канабіс". Близько 10 людей вийшли із вимогою легалізувати медичний канабіс в Україні.

По це інформує Суспільне.Львів.

"Ми вимагаємо щоб Верховна Рада повернулася до розгляду питання легалізації медичного канабісу. Це міжнародна практика. Я ставлю себе на їхнє місце (важких хворих, - ред.) і думаю, я був би не проти, щоби зменшити свій біль", - розповів учасник акції Тарас.

"В Україні сьогодні від одного до двох мільйонів людей, які реально потребують цього лікування і важливо розуміти, що вони потребують лікування медичним канабісом через те, що реально є на те причини: це є онкохворі, люди з епілепсією, військові, які постраждали в російсько – українській війні", - сказав співорганізатор акції Володимир Єршов.

Такі ж акції одночасно відбулись у різних містах України, зокрема: Києві, Харкові, Одесі, Сумах .

Питання легалізації канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих є у переліку питань президента Володимира Зеленського, які мають поставити під час опитування, що відбудеться у день місцевих виборів 25 жовтня

Нагадаємо, 20 травня 2019 року у Верховній Раді України зареєстрували Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя, що стосується медичного канабісу. Проєкт не був підтриманий.

Нгадаємо, Президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів, 25 жовтня, всенародного опитування, під час якого українцям запропонують дати відповідь на 5 питань. Одне з них - про легалізацію медичного канабісу, оскільки препаратів на основі марихуани потребують не менше двох мільйонів українців.

У ВО «Батьківщина» вважають, що опитування від Зеленського фінансує наркомафія та закликають викликати поліцію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів