У Львові – проти закону, що прирівнює народну медицину до комунізму і порнографії

18:53 25 січня 2020 р.

Фото до новини

Новий законопроєкт №2693 про медіа хоче заборонити поширення програм, у яких користувачам надають платні послуги у сфері народної або нетрадиційної медицини. Законодавець прирівнює їх, зокрема, до «поширення виправдання комунізму» або «поширення порнографічних матеріалів».

«Щоденний Львів» звернувся за коментарем до фахівців - теоретиків і практиків - з проханням прокоментувати запропоновану норму закону про медіа.

Професор, завідувач кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, професор, доктор медичних наук Лук’ян Андріюк наголосив, що ця стаття законопроєкту є очевидним наслідком лобізму з боку фармацевтичних компаній.

- Фармацевтична мафія витрачає на виробництво медикаментів мільйони доларів, які треба відбити і заробити на них. Їй важливо виписувати хворим хіміопрепарати, які на щось трохи допомагають, але багато на що шкодять. Деякі препарати навіть викликають ракові захворювання, - обурюється атакою на нетрадиційну медицину науковець Лук’ян Андріюк. 

Якщо закон приймуть з такими формулюваннями, то, за словами професора Андріюка, під загрозою опиниться 30 методик нетрадиційної медицини, що їх викладають у медичному університеті. Це, зокрема, мануальна терапія, фітотерапія, гірудотерапія, апітерапія, бджоловжалювання тощо.

- Як можна заборонити методики, що пройшли випробування тисячоліттями?! Наші прапрапрадіди їх використовували та довели їхню ефективність. Лише у бджолиній отруті є майже сто унікальних речовин. Це (заборону нетрадиційної медицини - ЩЛ)  роблять, аби знищити генофонд нації, - підсумовує доктор медичних наук Лук’ян Андріюк. 

Професор зазначає, що нетрадиційні методи лікування дешевші за традиційні, і це також одна з причин, щоб забрати їх з ринку.  

- Ми будемо виступати проти такої новели у медійному законопроєкті, - наголошує завідувач кафедри ЛНМУ.

Його колега, лікар-апітерапевт Іван Пилипчук, який має більше, ніж сорокарічну практику використання методу бджоловжалювання, наголошує, що є держави, де нетрадиційна медицина є традиційною, базовою. 

- Популяризація цього напрямку медицини в Тибеті є одним із важливих завдань уряду цього регіону. Сьогодні традиційну тибетську медицину продовжують використовувати в Тибеті, Індії, Непалі, Бутані,  Китаї та Монголії. Крім цього, за останні десятиліття вона набула популярності також в Європі, Північній Америці та інших регіонах,- каже Іван Пилипчук.

За словами Івана Пилипчука, до нього на лікування приїжджають іноземці, зокрема американці.

- Вони розповідають, що діагностика у США – супер, хірургія - супер. Але терапія там загнана в глухий кут обов’язковими протоколами лікування. За протоколами є визначені 10 чи 15 препаратів, які лікар мусить прописувати. Тобто хворі – індивідууми з різною вагою, побічними хворобами, а лікують їх як на конвеєрі, під копірку, - розповідає лікар-апітерапевт. 

На думку Івана Пилипчука, якщо світ б’є в набат, закликаючи рятувати екологію й споживати екологічні продукти харчування, то логічно нині говорити і про екологічну медицину.

- Кожен продукт харчування – то є ліки залежно від дози. Щодня ми лікуємося профілактично, коли споживаємо правильні здорові продукти, з яких будується наш організм. Що таке м’ясо? Це - трава, перероблена тваринами. Тварина пасеться на лікарських травах – вона з них синтезує білок, жир. Через м’ясо, молоко люди отримують ці трави, - пояснює особливості харчового ланцюга Іван Пилипчук. 

Лікар-апітерапевт нагадав, як американці 50-60 років тому фінансували великі інститути та медичні компанії, аби ті робили антирекламу тваринним жирам. 

- Молоко, м'ясо - шкідливі, наголошували, бо там, мовляв, є холестерин. Беріть цукор, а організм з цукру синтезуватиме жир. Але мовчали про те, що корисного холестерину в ньому немає. Бо цю кампанію лобіювали цукровики, - згадує лікар-апітерапевт

.І, як приклад, розповідає про безальтернативність нетрадиційного методу лікування хворих на туберкульоз - екстрактом воскової молі. 

- Фантастично лікує туберкульоз. Бо немає фармпрепарата, який би «пробивав» оболонку туберкульозної палички - це броня. А екстракт воскової молі робить це, - каже Іван Пилипчук. 

Нагадаємо, що перелік хвороб з показами для бджоловжалювання збільшується, а щонайменше кожна десята упаковка ліків в Україні - підроблена.

У законодавчій базі України поняття «народна медицина» трактується як методи оздоровлення, профілактики, діагностики і лікування, що ґрунтуються на досвіді багатьох поколінь людей та усталені в народних традиціях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів