У Львові надали медичну допомогу майже двомстам потерпілим у Києві

15:03 24 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Повідомляючи про це в понеділок, міський голова Андрій Садовий додає: «У нас лікувались і лікуються з Донецька, Криму, Луганська, Житомира, Білорусі».

За останні тижні близько 200 осіб, які постраждали під час акцій протесту в Києві, отримували медичну допомогу у лікарнях Львова. Про це сьогодні повідомив, провідуючи пацієнтів з Майдану у Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги, міський голова Андрій Садовий.

Зокрема, в цій лікарні – 28 потерпілих у Києві. Андрій Садовий розповів також:

«За ці останні тижні близько 200 людей отримали медичну допомогу. Це ті люди, які отримали важкі поранення, які отримали поранення після побиття, після вибухів.

Всі вони були невідкладно прийняті у Львові. Були нюанси по реєстрації.

Усі розуміють, що лікарі робити це в той час, коли вони потрапляли під відповідальність, в тому числі, і кримінальну. Але першою для них була клятва Гіппократа, вони з честю цю клятву виконали. 

На сьогодні в наших міських лікарнях знаходиться 43 хворих, які прибули з боїв. Те, що ми бачимо сьогодні, це поранення, які люди отримують на фронті, під час війни.

28 осіб перебуває в лікарні швидкої допомоги. 9 з них виїхали, деякі ще зараз готуються на виїзд за кордон.

Це Польща, Австрія. Також маємо пропозицію від Чехії. Хочу подякувати усім містам-партнерам Львова, всім країнам, які нам сьогодні простягають руку допомоги.

Це дуже важливо. Також ми отримуємо медикаменти, щоб процес лікування і одужання був ще кращим.

Географія дуже велика. В нас лікувались і лікуються хворі з багатьох міст України – Донецьк, Крим, Луганськ, Житомир, Білорусія також.

Чому вони їхали до Львова? Бо у Львові безпечно, у нас не було випадків, коли викрадали людей з лікарень». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів