У Львові мешканці Хотина видалили 13-кілограмову пухлину

17:24 9 травня 2023 р.

Фото до новини

За порятунок жінки і видалення величезного утворення взялися хірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Пацієнтка – 53-річна Ірина з міста Хотин. Все своє життя жінка присвятила вчителюванню і на здоров'я ніколи не скаржилася. Та близько чотирьох років тому на яєчнику жінки з'явився новоутвір, про який вона не знала – пухлина прогресувала безсимптомно.

Єдине, що турбувало жінку, – це те, що вона поступово набирала зайву вагу. Та в березні 2023 року пухлина стрімко зросла до гігантських розмірів. Ірина вже не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти. Болі виснажували жінку. Але вона терпіла і все ще не йшла до лікаря. А пухлина продовжувала збільшуватись.

Врешті, жінка звернулась за медичною допомогою. Місцеві лікарі були шоковані побаченим. Вони доправили Ірину до реанімації та почали пошуки лікарні і спеціалістів, які погодяться оперувати жінку у такому важкому стані. Наважились взятися за цей складний випадок львівські хірурги лікарні святого Пантелеймона.

«Жінка потрапила до нас в стабільно-важкому стані з деформованим животом, втратою м'язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині. Часу зволікати більше не було. Після необхідного додаткового обстеження лікарі негайно взялися за видалення гігантського утворення», - кажуть у Першому ТМО Львова.

Лікарі видалили 13-кілограмову пухлину, розміром 35 на 25 сантиметрів. Жінці насправді дуже пощастило, кажуть хірурги. Адже пухлина не розповсюдилась на сусідні органи та структури. А тому лікарі швидко та безпечно видалили новоутвір.

Операція тривала дві години та пройшла успішно. За тиждень прийшли і результати гістології: пухлина виявилася доброякісною, а тому додаткової терапії жінка не потребує. Вчительку вже виписали і незабаром вона планує повернутися до викладання – бо любить це понад усе.

Медики нагадують: при будь-яких змінах в організмі потрібно звертатися за медичною допомогою. Бо вчасна діагностика та лікування рятують життя.

Львівщина першою в Україні впроваджуватиме британські стандарти паліативної допомоги

У Львові 47-річній жінці видалили 30-кілограмову пухлину

Страждав 10 років і майже осліп: за годину через ніс видалили пухлину мозку і відновили зір

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів