У Львові малолітньому переселенцю видалили частину язика

13:38 1 липня 2024 р.

Фото до новини

Під час УЗД обстеження медики виявили на язиці 9-річного Єгора сантиметрову пухлину.

Про це інформує Перше медичне об'єднання Львова, пише DailyLviv.com.

9-річний Єгор Полуектов родом з Запорізької області. Вже понад два роки як його рідне місто Мелітополь - окуповане, а Єгор із родиною мешкає у Львові. Нещодавно хлопчик помітив, що його язик напухнув. У місці набряку мама намацала “горошинку” та повела сина до спеціалістів Лікарні Святого Миколая. Під час УЗД обстеження медики виявили на язиці Єгора сантиметрову пухлину. Утворення - вкрай рідкісне. 

Читайте також: Пальці вчетверо більші за норму. У Львові прооперували 6-річну дівчинку з вродженою аномалією

Оперувати дитину потрібно було якнайшвидше! Адже пухлина росла. Спершу вона заважала б Єгору говорити, потім - їсти і зрештою - дихати. Аби вирізати новоутвір, хірурги мусили виконати резекцію, тобто часткове видалення, і самого язика. Але наскільки велику частину доведеться забирати і як це позначиться на якості життя Єгора залежало від того яка ж це пухлина: доброякісна чи злоякісна.  

“Просто під час операції ми виконали експрес-біопсію пухлини Єгора. Взяли шматочок утворення, віддали його на гістологічне дослідження і вже через 15 хвилин знали - це міома! Тобто доброякісне утворення м’язевої тканини язика”, - розповідає Олександр Калінчук, хірург, медичний директор Лікарні Святого Миколая.  

Читайте також: У мешканки Львівщини нарощені вії призвели до випадіння природних

Під час оперативного втручання наші спеціалісти видалили пухлину, а з нею довелося вирізати і 20% язика хлопчика. Це, так звана, економна резекція. Адже, якби пухлина була злоякісною, видаляти довелося б аж половину органу.  

Операція тривала півтори години і минула успішно. Тепер Єгор повністю здоровий. Якийсь час він не зможе так добре говорити як до операції, але за пів року його мовлення має повністю відновитися.  

Читайте також: У Львові вирізали з грудей пацієнта хірургічну рукавицю, яку 40 років тому забули там лікарі у Миколаєві

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів