У Львові госпіталізували 12 отруєних у кафе «Імперія» (оновлено)

12:24 7 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: vycherpno.ck.ua

Причину отруєння ще не з'ясовано.

«За інформацією обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, 6 липня о 09:30 зафіксували групове захворювання, яке проявляється симптомами гострої кишкової інфекції, а виникло воно внаслідок того, що 4 липня були на святкуванні «хрестин» в кафе «Імперія» на вулиці Торфяній у Львові. Станом на 19-ту годину 6 липня у інфекційне відділення лікарні госпіталізовано з діагнозом «гостра кишкова інфекція» 12 пацієнтів. Зокрема – одну дитину  Пацієнти госпіталізовані в інфекційне відділення в стані середньої важкості. У вогнищі інфекції проводиться епідрозслідування. Причина можливого отруєння з'ясовується», – повідомили сьогодні, 7 липня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в четвер:

«За фактом групового отруєтння кчасника святкування у львівському кафе відкрито кримінальне провадження. Після відзначення хрестин новонародженої дитини до лікарні з отруєнням госпіталізовано 12 осіб, серед яких 15-річний хлопець.

6 липня до правоохоронців надійшло повідомлення від працівників управління Держпродспоживслужби  Львова про  зафіксоване групове захворювання із проявами  гострої кишкової інфекції, яке виникло внаслідок того, що 4 липня постраждалі були на святкуванні хрестин новонародженої дитини в кафе на вулиці Торф‘яній у Львові. Станом на дев’яту годину 7 липня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 12 осіб, із них одна дитина.

Пацієнти госпіталізовані в стані середньої важкості. Постраждалим проводиться повний комплекс лікувально-діагностичних заходів. Постраждалі – жителі Львова та села Грибовичі Жовківського району віком від 19 до 54 років, а також 15-річний львів’янин.

Причина можливого отруєння з'ясовується. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення правил, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим заразним захворюванням і боротьби з ними, якщо ці дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань,- карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів