У Львові бджоли “закусали” хронічні хвороби двох найрідніших жінок

15:59 13 квітня 2020 р.

Відомий львівський апітерапевт із понад 40-річним досвідом лікування пацієнтів Іван Пилипчук.
Фото: кадр з польського фільму про апітерапевтичний метод Івана Пилипчука.


Відео:

68-річна Любов Станкевич зі Львова сім останніх років щовесни і щоосені медикаментозно лікувала хронічні поліартрит і артроз. Її 44-річна донька Тетяна Падалка, колишня спортсменка-веслувальниця, двадцять років лікувала протрузії дисків хребта. Обидвом допомогло бджоловжалювання.

68-річна Любов Станкевич зі Львова сім останніх років щовесни і щоосені медикаментозно лікувала хронічні поліартрит і артроз. Але восені 2019-го жодні ін’єкції, які приписала їй ревматологиня, не зняли навіть запальний процес. Болі були нестерпними.  

Про це “Щоденному Львову” розповіла пацієнтка медзакладу Любов Станкевич.

- Лікувалася в поліклініці в доброго ревматолога. Брала уколи дорогі, таблетки - навесні і восени. Спочатку допомагало. Потім зійшло на нуль. Кажу лікарці: “Не допомагає. Може, ліки - підробка?” Призначила інші ін’єкції - також недешеві. Безрезультатно. Не знімали навіть запальний процес. Крутило-ламало все тіло, кістки. Особливо - на зміну погоди. Ледве ходила. Потім уже мусила навіть триматися  за стіну, аби зробити кілька кроків, - описує свій немічний стан Любов Станкевич.

Майже в цей самий час, за словами Любові Станкевич, у її доньки - 44-річної Тетяни також почалися серйозні проблеми зі здоров'ям.

Ось, що розповіла “Щоденному Львову” Тетяна Падалка, яка працює рентген лаборанткою: 

- У мене - протрузії дисків хребта - в грудному відділі і в попереку. З ними ходжу років двадцять. Лікувалася в невропатолога. На витяжки ходила, робила блокади. Це приглушувало біль орієнтовно на пів року. Але торік уже так скрутило, що не могла навіть зробити гігієну тіла. Лежала в одному положенні навзнак - так було легше. Колола протизапальні, знеболюючі, гормональні препарати - нічого не допомагало. Завезли мене до остеопата. Він трохи вправляв хребет. Зазвичай на 3-4 день після таких процедур йде загострення. Тож я стала не лише неходяча, а ще й S-подібно перекошена. Казала до дітей: “Напевно, буду вмирати. Поховайте вже десь мене, бо не витримую!”.  

На операцію пані Тетяна не погодилась би. Мотивує це тим, що працювала в діагностичному центрі і з практики знає, як після таких оперативних втручань міжхребцеві кили за якийсь рік знову “вилазять” на тих самих місцях.

- Я зрозуміла, якщо не альтернативна медицина, то більше нічого не допоможе, - підсумувала Тетяна Падалка. - Згадала про свою колєжанку, в якої були міжхребцеві кили і протипокази до операції. Вона й порадила мені випробувати метод нетрадиційної медицини - бджоловжалювання. 

Коли Тетяна Падалка потрапила до лікаря-апітерапевта Івана Пилипчука, який спеціалізується на бджоловжалюванні більше сорока років, він, після ознайомлення з історією її хвороби, без особливого оптимізму резюмував: “Важкий випадок. Але хворим з таким діагнозом бджолотерапія допомагала”.

- З третього тижня лікування біль почав відпускати і поступово поліпшувалася постава, - згадує пані Тетяна. - Я поверталася додому після сеансів і щоразу запитувала дітей: “Подивіться, я вже рівніша?“. Діти обдивляли мене і казали: “Ще трошки!”. За місяць болі цілковито щезли. Але я ще майже три місяці ходила на лікування - для профілактики. Зараз немає жодного болю. Повторна МРТ показала зменшення двох кил на 0,5 мм (у мене їх чотири - в попереку і стільки ж в - грудному відділі). Зменшення, нібито, невелике. Але я знаю, що не завжди велика кила дає больовий синдром, а маленька - безболісна, - пояснює Тетяна Падалка.  

Вона додала, що протрузії дисків хребта у неї є наслідком надмірних спортивних навантажень.

- Я - колишня спортсменка, веслувальниця, дійшла до 1-го розряду. Гирі тягала ще дівчинкою і перетренувалася, - констатує пані Тетяна.

До розмови приєднується мама Тетяни Падалки - Любов Станкевич, щоби відновити хронологію подій.

- Спочатку донька пішла на бджоловжалювання. А потім мене привела до “Доктора Бджілки”, - там ми між собою називаємо Івана Йосиповича Пилипчука, - розповідає пані Любов.

За її словами, хворобу вона заробила на важкій фізичній роботі.

- Двигала багато. Дуже застуджувала ноги. Інколи їх не відчувала. Тоді не зважала на це, не лікувала. Пішли запальні процеси. Може, й кили були. Але на МРТ йти боялася. Маю клаустрофобію. Після кількох сеансів бджоловжалювання вночі змогла самостійно встати і піти у вбиральню. Може, спрацював ефект плацебо, - припускає Любов Станкевич. - Але позитивний результат був реальний, фізичний. 

Після трьох курсів апітерапії, які тривали майже чотири місяці, за словами Любові Станкевич, ноги в неї припинили боліти. Вона переконана, що бджоловжалювання також застимулювало ввесь організм, дало йому поштовх на відновлення. 

- Імунну систему піднесло, відчула. Я ж маю цілий букет запущених хронічних хворіб: артроз, поліартрит, збільшена печінка, немає жовчного міхура, хвора підшлункова, зашлаковані судини. Наприклад, був гастрит з підвищеною кислотністю. Мусила таку кислотність знімати таблетками. Зараз таблеток не приймаю. Через звуження судин - паморочилося в голові. Позбулася й цієї проблеми. Під час застуди, за найменшої нежиті, в носі робилися набряки. Закладало вуха так, що глухла. Бо колись мала нежить, помила голову і вийшла надвір - заробила холодову алергію. Тепер набряків немає, -  перелічує причини, наслідки і результати лікування своїх недуг Любов Станкевич.

Але, на її думку, вона ще не використала всі ресурси для відновлення організму.

- Треба мені скинути 50 кілограмів. Зараз важу 120 кілограмів при зрості 165 сантиметрів. Люблю каші і не тільки. Раніше могла постити 2-3 дні, лише воду пити, а зараз не маю такої сили волі. Та мушу якось взяти себе в руки. Бо сама себе через це не поважаю, - щиро каже Любов Станкевич, розуміючи, що бджоли їй мало допоможуть в обмеженні апетиту. 

Хвороби, які раніше мали протипокази до лікування укусами бджіл, як показує багатолітня практика, нині ефективно лікує апітерапія. Про це "Щоденному Львову" розповів в інтерв'ю львівський апітерапевт з 40-річним досвідом Іван Пилипчук. 

“Щоденний Львів” неодноразово розповідав про історії пацієнтів апітерапевтичних сеансів, зокрема, повідомляв про те, що у Львові бджоли врятували чоловікові ногу від ампутації, а тепер лікують його доньку від ревмокардиту. 

Польський фільм про львівський метод бджоловжалювання Івана Пилипчука торік також продублювали англійською мовою.

 

Скільки ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69 є в Росії

На вулиці Малоголосківський у Львові риють новий котлован. Що збудують

У Львові в мікрорайоні «Під Голоскому» запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини. Графік (відео)

У ЛМР повідомили, які цінні мозаїки у Львові не матимуть захисного знаку «Блакитний щит»

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини. Що робитиме

Покаяння блудної жінки, задум зрадити Учителя. Сьогодні Велика середа Страсного тижня

Експосадовець Сил логістики отримав ще одну підозру

19 рятувальників гасили пожежу в гаражах у Львові

У Великий четвер Блаженніший Святослав зʼєднає новоосвячене миро з миром часів Другої світової війни

Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

Шевченківський гай запрошує на гаївкування. Програма

У Львові запрацював 21 фонтан. Локації

На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

У військових вишах впроваджують нові спеціалізації

В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

AstraZeneca вперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може викликати тромбоз

Ватерпольний клуб «Динамо» Львів» - чемпіон України

Комендантська година на Великдень. Роз'яснення від Козицького

На Львівщині загинув велосипедист внаслідок наїзду мікроавтобуса

МЗС України вперше в історії створило цифрову особу, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ

Вирішила скоротити дорогу. На Львівщині у лісі заблукала 15-річна дівчина

На Львівщині водій «Chevrolet Niva» збив літнього пішохода

ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною

Атака дронів спричинила пожежу на Рязанському НПЗ

Повітряна тривога в Одесі. Знову пролунали дуже гучні вибухи

Як Литва сприятиме поверненню в Україну чоловіків призовного віку

Кому дозволи на проживання у Польщі можуть не продовжити

У ЄС продажі електромобілів зростали втричі швидше, ніж встановлення зарядних станцій

Що зробили з військовослужбовцем, який закликав розстріляти 450 нардепів

Коли МЗС обіцяє відновити отримання консульських послуг за кордоном чоловікам призовного віку

У Львові не довели до суду справу затриманого на хабарі чиновника з Києва

Козицький повідомив, якою буде комендантська година на Великдень

Львів підготував до продажу чотири земельні ділянки

На Великодні свята до міських кладовищ поїдуть додаткові автобуси

У випадку тривалого знеструмлення Дрогобич зможе отримувати воду

Мобілізація водіїв фур. У ТЦК прокоментували ситуацію

Суд оштрафував чоловіка, який на вулиці у Львові зняв штани і демонстрував геніталії

Мешканка Шкла за два дні сама спекла 250 пасок для воїнів

Синоптики прогнозують «пекельне» літо в Європі

Розклад Великодніх богослужінь у катедральних храмах Львова