У Львівському медуніверситеті заявили про зменшення охочих навчатися на медспеціальностях

17:56 30 липня 2024 р.

Фото до новини

Цьогорічна вступна кампанія буде чи не найважчою для медичних вищих навчальних закладів України.

Про це повідомляють на сторінці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького у Facebook, пише DailyLviv.com.

Як зазначають, насамперед дається взнаки суттєве зменшення числа випускників шкіл — майже втричі, порівняно з 2008 роком: 230 тисяч випускників завершили навчання цьогоріч у школах, тим часом 15 років тому ця цифра становила 630 тисяч випускників. Масовий виїзд жінок та дітей за кордон на початку війни та назагал безпекова ситуація в державі — також важливі чинники. А на додачу ще введення порогового конкурсного балу для всіх медичних спеціальностей обмежило можливість вступу для абітурієнтів. 

Читайте також: У Львівському медуніверситеті запроваджують нові спеціальності. Які можна здобути на пільгових умовах

"Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького — ЛНМУ традиційно залишається одним із лідерів за кількістю поданих заяв на вступ – понад 4 тисячі за день до завершення їх подачі. Але вже напевно можна констатувати тенденцію до зменшення числа охочих навчатися на медичних спеціальностях",- йдеться в повідомленні.

Перебіг вступної кампанії, зміни, які чекають вищу медичну школу та галузь загалом ректор Університету, професор Орест Чемерис та перша проректорка із навчально-виховної роботи, доцентка Ірина Солонинко обговорювали сьогодні із начальником Управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерство охорони здоров'я України, професором Сергієм Убоговим, який перебував на Львівщині із робочою поїздкою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів