У Львівському медуніверситеті запроваджують нові спеціальності. Які можна здобути на пільгових умовах

11:48 14 червня 2024 р.

Фото до новини

Міністерство освіти та науки України видало Львівському національному медичному університету ім. Данила Галицького ліцензії для підготовки студентів за новими освітніми програмами та спеціальностями.

Про це повідомили у відділі комунікації і промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького,

Як зазначають у виші, напередодні старту вступної кампанії – 2024 Міністерство освіти та науки України видало Львівському національному медичному університету ім. Данила Галицького ліцензії для підготовки студентів за новими освітніми програмами та спеціальностями.

Відтак, до традиційних «Медицини», «Педіатрії», «Стоматології», «Фармації» додалася нова спеціальність –  227 «Терапія та реабілітація», спеціалізація 227.01 «Фізична терапія». Підготовка за нею здійснюватиметься за освітнім ступенем «бакалавр» і триватиме 4 роки. До слова, для вступу на цю спеціальність не потрібно мати конкурсний бал 150, як це вимагається для інших спеціальностей. Вступ проходитиме  за результатами НМТ 2022-2024 років чи ЗНО за 2021 рік. Форма навчання – денна.

Ще однією новою освітньою пропозицією Університету буде навчання за спеціальністю 073 «Менеджмент», освітня програма «Менеджмент в охороні здоровʼя». Освітній ступінь – магістр. Вступ відбуватиметься на основі вже здобутої освіти рівня бакалавра, спеціаліста, магістра за результатами ЄВІ з іноземної мови та ЄФВВ (предметний тест з управління та адміністрування) Термін навчання -1,5 роки. Форми навчання – денна та заочна.

Ліцензований обсяг – 50 місць для кожної спеціальності.

Окрім того, ЛНМУ ім. Данила Галицького в числі трьох «пілотних» медичних ЗВО подав документи на ліцензування нової спеціалізації 224.02 «Протезування-ортезування» (для підготовки протезистів-ортезистів) . Цю спеціалізацію Міністерство охорони здоров’я України затвердило для підготовки здобувачів вищої освіти ступеня магістра за спеціальністю 224 «Технології медичної діагностики та лікування» лише чотири місяці тому. Очікується, що й ця спеціальність буде включена до цьогорічних конкурсних пропозицій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів