У Львівській області немає жодної тест-системи для коронавіруса, – Садовий

12:27 26 лютого 2020 р.

Фото до новини

Львівська обласна інфекційна лікарня – єдиний заклад у Львові, який має повноваження проводити таке лікування.

Хворого можуть виявити в будь-якій медичній установі, проте він буде одразу ізольований та переданий на лікування в інфекційну лікарню. Там є можливість розмістити достатньо велику кількість людей, навіть 400 людей. Про це сьогодні, 26 лютого, на засіданні комісії ТЕБ і НС сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

"Є певна проблематика з точки зору наявності необхідного обладнання і відповідних тест-систем, які мали б бути в місті. Я направду здивований, адже спалаху коронавірусу — вже 2 місяці, а на території Львівської області немає жодної тест-системи.

Вони б мали централізовано поступити з Києва. Відтак, ми звернемося до наших міст-партнерів, щоб вони при потребі могли передати такі системи до Львова.

На комісії ТЕБ і НС ми прийняли рішення виділити додаткові кошти та, в разі потреби, їх закупити, якщо державні органи влади не зроблять цього швидше. Відповідна амуніція має бути передбачена, як є в Китаї чи Італії. Багато чого ми маємо, але якщо буде ще потреба — будемо докуповувати. Також ми говорили про закупівлю апарату ЕКМО за 9 млн грн, який виводить людей з критичних станів. Ми маємо отримати запити щодо таких закупівель і, відповідно до них, будемо оперативно реагувати. У нас є резервний фонд, із коштами проблем немає, - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, в місцях масового перебування людей у Львові будуть антисептики для рук

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів