У Львівській міськраді передбачили кошти на протидію коронавірусу

13:05 28 лютого 2020 р.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня
Фото: niceplace.com.ua

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив зміни до міського бюджету Львова на 2020 рік.

Про це повідомили в п’ятницю, 28 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що, зокрема, змінами передбачено спрямувати з резервного фонду міста сім мільйонів гривень на проведення протиепідеміологічних заходів реагування щодо поширення випадків гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом.

Директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук доповів на засіданні виконкому:  «Серед змін до бюджету, які пропонуємо, це: нам прийшла субвенція у розмірі 103,5 тисячі гривень за пролікованих хворих з бюджету Стрия, тому необхідно відобразити її у нашому бюджеті. Також пропонуємо погодити пропозиції, які будуть винесені на розгляд депутатської комісії, а потім на сесію».

Чиновник також повідомив: «Перше – у зв’язку з тим, що вийшла постанова Кабінету міністрів про відшкодування втрат від відміни акцизу на пальне, у наш бюджет будуть здійснюватися відшкодування по встановленому коефіцієнту – 13,4%. Це буде приблизно 140-145 мільйонів гривень. Тому пропоную відкоригувати доходи нашого бюджету на 145 мільйонів гривень, і передати їх у бюджет розвитку».

Олег Іщук також зазначив: «Друге – спрямувати нашому управлінню охорони здоров’я сім мільйонів гривень для надання субвенції обласному бюджету на проведення протиепідеміологічних заходів реагування щодо поширення випадків гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом, за рахунок зменшення резервного фонду міського бюджету на 2020 рік».

Як інформував «Щоденний Львів», у школах, лікарнях, ЦНАПах міста, адміністративних будівлях міської ради, підприємствах та установах будуть антисептики для рук та диспансери (дозатори) для гігієнічного дозування антисептиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів