У лікарні швидкої допомоги у Львові сказали, куди йдуть гроші від пацієнтів

15:46 12 серпня 2020 р.

Фото до новини

"Оплата за платні медичні послуги надходить на рахунок лікарні", - запевнили у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Перелік медичних послуг, що входять у програму розміщений у вільному доступі на сайті Національної служби здоров’я України.

Таку інформацію розіслала пресслужба ЛМР після публікації Пацієнт розповів про кишенькові тарифи у лікарні швидкої допомоги Львова у DailyLviv.

Нагадаємо, в ній пацієнт Богдан Бедрило, який працював директором ЛКП “Львівелектротранс”, начальником Головавтотрансінспекції у Львівській області, чотири рази був депутатом Львіської міської ради, розповів про дорогі платні послуги у лікарні швидкої допомоги, які, за його словами, не обліковують:

"Робив на днях КТ на грудну клітку в Львівській КОМУНАЛЬНІЙ лікарні швидкої допомоги на Миколайчука, 9. тривало 3 хвилини, як пояснили працівниці - бо найновіше, найкраще обладнання в місті. Супер. Заплатив 1200 грн. Ні квитанціїї, ні чеку. Ні оплати карткою. ГОТІВКА. БЕЗ ОБЛІКУ!!! КОМу ??? Якщо в бюджет лікарні - має бути облік і віддача - нові ліжка, простирадла, умови і т.д. Цього не видно. А суми - величезні. 3 хвилини - 1200 грн".

Як повідомили в лікарні швидкої медичної допомоги Львова, пацієнтам, які перебувають на лікуванні в лікарні, окремі обстеження проводять безкоштовно, відповідно до пакету послуг Національної служби здоров’я України. Водночас, лікарнею затверджені тарифи на платні медичні послуги.

«Лікарнею укладено договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій від 30.03.2020. Умови договору містять вимоги до послуг, які надаються за програмою медичних гарантій. Відповідно, пацієнти, які перебувають на лікуванні в лікарні, отримують послуги в межах реалізації програми медичних гарантій. При цьому перелік медичних послуг, що входять у програму, визначений додатками до підписаного договору із НСЗУ і розміщений у вільному доступі на сайті Національної служби здоров’я України за посиланням.

Водночас, лікарнею затверджені тарифи на платні медичні послуги. Оплата за платні медичні послуги надходить на рахунок лікарні", — повідомили в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова.





Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів