У 4-й львівській лікарні встановили три підйомники

17:05 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Галицькому районі Львова реалізували перший проект громадського бюджету 2018 року.

Про це повідомили в четвер, 16 травня, на інформаційному порталф депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «У рамках громадського бюджету в 4-й міській клінічній лікарні Львова встановлено три підйомники для людей з обмеженими можливостями у відділеннях КНП «4МКЛ м. Львова». У холі лікарні встановлені платформи сходового підйомника, які переміщаються за допомогою пульта. Це допомагає людям з обмеженими можливостями, мамам з дітьми на візочках дістатись до потрібного медичного кабінету».

Головний лікар 4-ї міської клінічної лікарні Львова та автор проекту Ярослав Чуловський вважає: «доступність в лікарнях, де перебуває багато хворих людей, є надважливим питанням, яке потрібно якомога швидше вирішувати. Якщо ми рухаємось до цивілізованого світу, то доступність – важливе питання, якому не приділяють стільки уваги, скільки би потрібно. Люди з обмеженими можливостями повинні почуватись комфортно у будь-якому місці, в тому числі і  лікарняних закладах».

Ярослав Чуловський також зазначив: «Агітувати за проект лікарні допомагали доброчинні організації, лікарі та пацієнти. Ми агітували різними способами, в тому числі через соціальні мережі, тобто включили всі можливості впливу. В результаті – отримали перемогу. Тепер головні лікарі інших лікарень цікавляться нашим досвідом, то я думаю, незабаром у більшості лікарень Львова такі підйомники будуть встановлюватись».  

Завідувач господарською частиною 4-ї міської клінічної лікарні Ігор Козлов відзначив: «Такі підйомники вперше встановлені в львівських медичних закладах. Для того, щоб ними скористатись, потрібно натиснути на кнопку виклику, яка є біля вхідних дверей. Підйомником може скористатись будь-хто, хто цього потребує, – хворі, яким важко пересуватись, мами з дітьми на візочках, люди з обмеженими можливостями. Підйомник вітчизняного виробництва, вантажопідйомність – до 400 кілограмів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів