Цьогоріч на Львівщині від захворювань, обумовлених СНІДом, померло 70 осіб

17:18 30 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vz.kiev.ua

Про це інформує сьогодні, 30 жовтня, прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

За його даними, станом на 1 жовтня 2013 року на обліку у медичних закладах області перебуває 2456 ВІЛ-позитивних осіб (у тому числі – 260 дітей). Із них у стадії СНІДу – 718 осіб (у тому числі – 29 дітей). А померло за дев’ять місяців цього року від захворювань, обумовлених СНІДом, 70 осіб.

На робочій нараді з питань епідеміологічної ситуації з ВІЛ/СНІДу та поліпшення охоплення ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД медичним спостереженням, яка відбулася сьогодні в Департаменті охорони здоров’я ЛОДА, лікар обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська нагадала інфекціоністам і акушерам-гінекологам про традиційну обласну акцію «Дізнайся більше про ВІЛ. Зроби тест в кабінеті «Довіра». Під час неї кожен бажаючий може пройти анонімне безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію у кабінетах інфекційних захворювань поліклінік за місцем проживання або у Львівському обласному центрі СНІДу.

Цього року акція проводиться з 18 листопада по 12 грудня 2013р. Проведення такого заходу є надзвичайно важливим адже лише один з двох ВІЛ-інфікованих громадян України знають про свій статус щодо ВІЛ.

Як повідомляв «ЩЛ», на Львівщині побільшало ВІЛ-інфікованих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів