Центр медичної реабілітації на Львівщині отримав нове медичне обладнання

14:40 24 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Благодійний фонду «Рідне Полісся» прислав багатофункціональні ліжка, тренажери для медичної реабілітації, інвалідні коляски, допоміжні пристрої для людей з проблемами опорно-рухового апарату та багато іншого необхідного устаткування та розхідного матеріалу.

«З ініціативи Громадської ради при міністерстві оборони України, за допомогою благодійного Фонду «Рідне Полісся» до Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» на Львівщині доставлено гуманітарний вантаж», – повідомили сьогодні, 24 грудня, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Серед медичного обладнання – багатофункціональні ліжка, тренажери для медичної реабілітації, інвалідні коляски, допоміжні пристрої для людей з проблемами опорно-рухового апарату та багато іншого необхідного устаткування та розхідного матеріалу.

Гуманітарну допомогу колективу військового санаторію передав заступник голови Громадської ради при Міністерстві оборони України – генерал-майор запасу Петро Гаращук, який повідомив: «Усе, що зібрали благодійники, використовуватиметься для надання послуг з реабілітації поранених в зоні АТО. Нині це питання набуває додаткової актуальності, адже наступний 2016 рік оголошений Міністром оборони України роком реабілітації військовослужбовців».

Сьогодні у Центрі проходять лікування та реабілітацію понад 50 учасників АТО. А з весь 2015 рік їх тут побувало більше півтисячі, в тому числі й важкопоранені. Як зазначив начальник Центру Василь Вовчанський, колектив трускавецького військового санаторію збільшує можливості з надання послуг реабілітації для учасників АТО. Триває робота з удосконалення відділення медичної реабілітації, постійно покращуються умови перебування відпочиваючих, до переліку послуг введені сучасні процедури.

Це вже не перша спільна акція Громадської ради та Фонду «Рідне Полісся». Упродовж останніх півтора року до військових госпіталів та обласних і районних лікарень, де лікуються поранені військовослужбовці, доставлено гуманітарної допомоги на суму близько 18 мільйонів гривень».

Про це повідомили сьогодні, 24 грудня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів