Трьох дітей, які постраждали від авіакатастрофи в Броварах, зі Львова перевезли в Австрію

13:16 25 січня 2023 р.

Фото до новини

До Австрії зі Львова евакуювали дівчинку, яка отримала опіки у дитсадку у Броварах.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Аліса лікуватиметься у Відні. Загалом до Австрії уже евакуювали шістьох українців: трьох дорослих і трьох діток. До транспортування за кордон їх підготували лікарі Першого медоб’єднання Львова.

6-річна Аліса на момент трагедії у дитсадку була з мамою. Обох до Львова доправили у важкому стані, з опіками обличчя, верхніх та нижніх кінцівок. Жінку –  в лікарню святого Пантелеймона, дівчинку з татом – у дитячу лікарню святого Миколая.

Серед діток, яких транспортували зі Львова, крім Аліси були також 5-річна дівчинка з опіками дихальних шляхів, та 7-річна Саша, яка отримала сильні опіки обличчя та голови.

Команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні уже не вперше приймає найважчих пацієнтів, які отримали важкі травми під час війни. Цього разу їхнім першочерговим завданням було стабілізувати стан діток перед важкою дорогою до Європи. В умовах гострого стану та післяопікового шоку завжди є ризик, що пацієнтам може стати гірше під час транспортування. Дитячі анестезіологи Наталія Телішевська та Андрій Фуртак забезпечили необхідне знеболення, інфузії, антибіотикотерапію, а комбустіолог опікового центру Леся Стрілка – регулярні перев’язки та обробку опіків.  

Через декілька днів дівчаток транспортували за кордон для подальшого лікування. Аліса з батьком їде останньою, її мама вже у Австрії. Батько В’ячеслав вірить, що все буде добре та мріє, щоб їхня сім’я знову була разом.

Доля однієї дитини невідома: тривають пошуково-рятувальні роботи у Броварах

У Жешуві відкрили медичний хаб для українських пацієнтів

До лікарень Львова евакуювали понад дві тисячі важко поранених українців

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів