Тайвань інвестує майже 2 000 000 доларів в медицину України. Починає зі Львова (відео)

18:49 29 квітня 2024 р.

Фото до новини

Перше медоб’єднання Львова та благодійний фонд «Християнська медична асоціація» підписали меморандум про співпрацю.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Його метою буде реалізація міжнародного проєкту «Medical aid for burns», що покликаний системно покращувати якість надання медичної допомоги пацієнтам з опіками в Україні.

Підписання меморандуму відбулося у стінах міської ради за участі міського голови Львова Андрія Садового та тайванських лікарів із MacKay International Medical Service Center.

12 тисяч дітей і тисячі дорослих щороку отримують опіки в Україні. Чверть з них – важкі й надважкі. У дорослих 80% – це опіки полум'ям, у дітей 70% – кип’ятком. У час війни ситуація погіршується й обтяжується мінно-вибуховими травмами.

За даними Вашингтонського інституту оцінки стану здоров’я, наша країна — у п’ятірці країн із найвищою смертністю при опіках, тож цей проєкт покликаний змінити ситуацію.

Читайте такожУряд ФРН надав 9 мільйонів євро для центру реабілітації у Львові

«Ми починаємо реалізацію національного проєкту «Опіки», який має охопити всі головні опікові відділення країни. Стартуватимемо із львівських лікарень. Мова про навчання і стажування у найкращих лікарнях світу та закупівлю штучної шкіри і найкращого обладнання.

Цей проєкт здійснюється за підтримки уряду Тайваню. Загальна вартість – 1,9 мільйона доларів», – Рудольф Мигович, президент Християнська медична асоціація

До проєкту наразі долучені опікові відділення Львова, Києва, Вінниці. У Львові це два заклади Першого медоб’єднання — лікарня святого Миколая та лікарня святого Луки.

Пацієнти, які мають ураження опіками, будуть забезпечені коштовною штучною шкірою (її уже придбано на суму 870 тис. доларів). Також передбачена закупівля необхідного медичного обладнання та витратних матеріалів. 

«В Першому медоб'єднанні є два великих опікових відділення – доросле і дитяче. Вони приймають людей з опіками з цілої України. Йдеться про надважких пацієнтів, тому для них потрібно створювати найкращі умови, щоб люди змогли вилікуватись і повернутись до життя.

Читайте також: До Львова прийшла світова компанія Össur, щоб допомогти протезувати українців

Опікова хвороба – це надважка хвороба, яка потребує надвеликих зусиль, щоб з нею впоратись. На лікування йде надзвичайно багато витратних матеріалів, також потрібні спеціальні умови для важких пацієнтів. Тому велика подяка всім, хто нам допомагає, особливо зараз, адже в часі війни кількість таких пацієнтів постійно зростає», – сказав Олег Самчук, генеральний директор ТМО1.

Українські опікові лікарі в межах проєкту «Medical aid for burns» зможуть стажуватися у Гарвардській медичній школі США, також проходити майстер-класи від австралійських експертів. Фізичні терапевти, які працюють з опіковими пацієнтами, зможуть стажуватися в Німеччині та проходити онлайн-курс підготовки на платформі НСЗУ. 

Також передбачений приїзд спеціалістів з пластичної хірургії в Україну для обміну досвідом. Заплановані конференції з комбустіології.

Проєкт «Medical aid for burns» реалізується за підтримки посолки Тайваню Шарон С. Н. Ву у рамках Варшавського меморандуму про співпрацю з фондом «Християнська медична асоціація України» від 14 листопада 2023 року.

Довідка

Перше медоб’єднання Львова – це найбільше об'єднанням державних лікарень в Україні. Включає Національний реабілітаційний Центр Незламні (UNBROKEN), дитячу та 2 дорослі лікарні, пологовий будинок і поліклініки.

Там лікують, протезують та реабілітують людей з усієї України. Лише з початку повномасштабного вторгнення проліковано >1 млн пацієнтів, зокрема 16 тис. поранених військових та цивільних, а також 200 тис. переселенців. На базі 1 ТМО є доросле і дитяче опікове відділення, які визначені МОЗ України як головні в країні з надання допомоги людям з опіками.

Християнська медична асоціація України – національний благодійний фонд, що системно працює над покращенням якості медичних послуг.

Відряджає студентів, інтернів та лікарів на програми навчання й стажування, оснащує лікарні сучасним обладнанням та надає медикаменти, забезпечує безоплатними медичними послугами бідні та вразливі групи населення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів